Președintele Elveției, primit de Klaus Iohannis la Cotroceni

Președintele Elveției, primit de Klaus Iohannis la Cotroceni

Șeful statului, Klaus Iohannis, l-a primit luni, 12 decembrie, de la ora 18.00, pe președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis, la Palatul Cotroceni, cu ocazia vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România.

Președintele Confederației Elvețiene efectuează o vizită de lucru în România FOTO EPA EFE

Potrivit agendei președintelui Klaus Iohannis, cei doi șefi de stat vor avea convorbiri tête-à-tête, urmând să facă declarații de presă începând cu ora 19.00.

Președintele Confederației Elvețiene trebuia să efectueze o vizită oficială în România încă din luna noiembrie, însă oficialul elvețian a amânat .

„Preşedintele Elveţiei, Ignazio Cassis, a trebuit să-şi amâne din scurt deplasarea în România programată pentru data de 3 noiembrie din motive neprevăzute şi care nu pot fi amânate legate de agenda sa. El îşi exprimă regretul profund. Preşedintele Cassis şi preşedintele Klaus Iohannis vor încerca să găsească în comun o dată alternativă pentru a recupera întâlnirile planificate şi pentru a aprofunda în continuare bunele relaţii bilaterale dintre cele două ţări la cel mai înalt nivel", a scris atunci Ambasada Elveţiei în România, pe Facebook .

Ce vor discuta șefii de stat

Potrivit unui comunicat de presă transmis cu ocazia anuțului făcut de Administrația Prezidențială , „vizita are loc în cadrul dialogului bilateral româno-elvețian la nivel înalt, care în ultimii ani a cunoscut o dinamică sporită. Cei doi șefi de stat vor aborda stadiul și propunerile de consolidare a relației bilaterale și a cooperării economice și sectoriale, cu accent pe stimularea investițiilor și pe identificarea unor noi domenii de colaborare”.

De asemenea, sursa citată a arătat că șefii de stat vor avea „un schimb de opinie cu privire la temele de actualitate de pe agenda internațională, inclusiv evoluția războiului din Ucraina, măsurile de ajutor umanitar pentru populația ucraineană și refugiați, implicațiile conflictului în plan energetic, dar și în planul securității alimentare globale”.

Cei doi șefi de stat vor discuta și despre „cooperarea româno-elvețiană în plan multilateral, inclusiv din perspectiva viitorului mandat al Elveției de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, pe care îl va exercita în perioada 2023-2024”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 VIDEO Priviți noua „drăcovenie” scoasă de americani din „cutia cu maimuțe”