Preşedintele filipinez Duterte a apărut în direct pe Facebook, alături de o femeie, pentru a disipa zvonurile privind sănătatea sa

Preşedintele filipinez Duterte a apărut în direct pe Facebook, alături de o femeie, pentru a disipa zvonurile privind sănătatea sa

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a apărut în direct pe Facebook în timp ce lua masa în compania unei femei, pentru a disipa zvonurile conform cărora ar fi grav bolnav şi s-ar afla în comă, informează marţi dpa.

Imaginile live au fost filmate luni noaptea de consilierul special al preşedintelui, secretarul Christopher Go.

Go şi alţi consilieri de top ai lui Duterte au infirmat postarea liderului rebel comunist Jose Maria Sison conform căruia Duterte s-ar afla în comă începând de duminică.

Potrivit lui Sison, el deţine informaţii conform cărora "mersul şi strângerea de mână a lui Duterte au devenit mai nesigure" în timpul unui eveniment care a avut loc sâmbătă.

Preşedintele filipinez de 73 de ani susţine în imaginile filmate că este sănătos şi chiar ia masa alături de "o femeie frumoasă". "Tu eşti singurul care eşti în comă. Tu eşti singurul bolnav", declară Duterte. "Dacă crezi că eşti bolnav, du-te acasă şi eu te voi duce în locul cuvenit. Acesta se cheamă Bilibid", a adăugat Duterte adresându-i-se lui Jose Maria Sison, cu referire la penitenciarul naţional.

Sison locuieşte în Olanda, unde s-a autoexilat din 1987.

Duterte a afirmat că Olanda s-a plâns de faptul că Sison a fost internat şi apoi externat dintr-un spital olandez fără să-şi achite tratamentul. "Nu plăteşti şi abuzezi de ospitalitatea Olandei", a adăugat Duterte.

Zvonuri persistente privind starea de sănătate a lui Duterte se fac auzite de când el a devenit preşedinte, în 2016. Luna trecută, Duterte a fost dus de urgenţă la spital după ce a vomitat sânge în timpul vizitei sale în Malaezia. El i-a interzis administraţiei sale să emită buletine medicale regulate despre starea lui de sănătate.

Anterior, el a recunoscut că suferă de boala Buerger, care cauzează constricţia vaselor de sânge din cauza nicotinei, precum şi de esofag Barrett, care este asociat unui risc crescut de a dezvolta cancer esofagian.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 El este masonul crescut la sân de servicii, pe cale să-l îngroape pe Coldea...

2 „Regele este prea plictisitor în pat”

3 Generalul rus Vadim Șamarin, adjunctul lui Gherasimov, a fost reținut

4 VIDEO „România încă este foarte bine” / O româncă din SUA, siderată după ce a cumpărat o pâine de la supermarket

5 Declarațiile președintelui Iohannis s-au viralizat în presa rusă, care relatează pe larg despre refuzul de a trimit soldați și sisteme Patriot în Ucra…