Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a delegat pe Nicolas Sarkozy să îl reprezinte la învestirea noului preşedinte al Georgiei

Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a delegat pe Nicolas Sarkozy să îl reprezinte la învestirea noului preşedinte al Georgiei

Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a delegat pe predecesorul său Nicolas Sarkozy, la conducere între 2007 şi 2012, să îl reprezinte duminică în timpul învestirii noii preşedinte a Georgiei, Salome Zurabişvili, a anunţat marţi Preşedinţia franceză, informează AFP.

Fostă diplomată franceză, Salome Zurabişvili, aleasă la sfârşitul lui noiembrie prima femeie preşedinte a Georgiei, a fost învestită duminică în cadrul unei ceremonii în timpul căreia a promis că va continua orientarea spre Occident a acestei ţări din Caucaz.

Alegerea lui Nicolas Sarkozy pentru a reprezenta Franţa în timpul acestei ceremonii dezvăluie un "demers pragmatic şi punctual, a cărui motivaţie se află în legătura lui Nicolas Sarkozy cu Georgia", unde el a acţionat ca mediator în timpul conflictului cu Rusia, în 2008, a explicat Preşedinţia franceză.

Palatul Elysee a subliniat că nu se pune problema de a-i încredinţa fostului preşedinte Sarkozy misiuni regulate de reprezentare.

Dacă relaţiile lui Emmanuel Macron cu fostul preşedinte socialist Francois Hollande - al cărui ministru a fost - sunt cunoscute ca fiind unele tensionate, ele sunt în schimb mult mai cordiale cu predecesorul său de dreapta Nicolas Sarkozy.

Macron l-a primit pe acesta din urmă la un dineu la Palatul Elysee, în 7 decembrie, cu trei zile înaintea unui discurs în care a detaliat măsurile în favoarea puterii de cumpărare a francezilor, în încercarea de a pune punct frondei populare a "vestelor galbene". Potrivit cotidianului Le Figaro, cei doi au discutat despre neimpozitarea orelor suplimentare, măsură pusă în aplicare de Nicolas Sarkozy, suprimată de Francois Hollande şi pe care Macron a decis să o restabilească. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante