Președintele francez, François Hollande, face zilnic 6.000 de pași pentru a fi în formă

Președintele francez, François Hollande, este un cunoscut iubitor al sportului în special din postura de spectator, mai ales de fotbal, dar recent a decis că este necesar ca și el să facă mai multă mișcare și, deși nu îl pasionează câtuși de puțin, aplică ''metoda celor 6.000 de pași zilnici'', scrie marți EFE, citând declarații ale demnitarului.

Mai mult chiar, zilele trecute, el le-a recomandat concetățenilor săi să adopte și ei această metodă, concepută și promovată de doctorul Michel Cymes, o veritabilă vedetă a programelor de televiziune din Franța având ca temă viața sănătoasă.

''Mă simt vizat'' de sfaturile lui, ''obiectivul este să fac în fiecare zi 6.000 de pași'', a afirmat politicianul socialist în cursul unei vizite la Institutul Național pentru Sport din Franța. Dacă s-ar extinde acest sistem, ar scădea numărul persoanelor sedentare și, implicit, frecvența anumitor boli și cheltuielile sociale pe care le presupune tratarea acestora, a explicat
François Hollande.

Noua lui atitudine marchează o schimbare radicală față de anul trecut, când recunoștea, într-un interviu pentru ''Le Lab'', că nu merge la sala de fitness și nu face niciun fel de exerciții pentru musculatură. ''Nu spun că e bine cum procedez, dar așa este'', mărturisea el.

Cu mai mulți ani în urmă, pe când se pregătea pentru campania prezidențială — care l-a adus la Palatul Elysee în 2012 — a reușit să dea jos kilogramele în plus și să devină mai suplu, factor important având în vedere că principalul său rival, conservatorul Nicolas Sarkozy, nu pierdea nicio ocazie pentru a se lăsa fotografiat alergând, pedalând pe bicicletă sau călărind.

După ani în care agenda sa de șef de stat a fost plină de activități de cu totul altă factură, François Hollande pare a fi preocupat de viitoarele alegeri din 2017 și vrea să fie iar în formă. Prin urmare, nu va mai folosi lifturile, ci va urca pe trepte, și și-a instalat la telefonul mobil o aplicație care îi contabilizează numărul de pași, după cum relatează ''Le Journal du Dimanche''.

Cu siguranță, pe lângă activități fizice, trebuie să facă și alte eforturi serioase pentru a câștiga un nou mandat prezidențial întrucât cel mai recent sondaj al institutului Odoxa arăta că doar 18 % dintre francezi aprobă modul în care conduce destinele țării, o scădere cu două puncte procentuale față de luna precedentă. Potrivit acestor date, el este, în Europa, șeful de stat cel mai puțin apreciat de concetățenii săi.

AGERPRES/(AS-autor: Cristina Mac, editor: Mariana Ionescu, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul emoționant al unui român din diaspora, citit de CTP la Digi24: Turul II nu era pentru votul preşedinte…

2 Informație / Dăncilă a urcat în sondaje după ce a înghițit rapid votanții lui Diaconu și Cumpănașu! Alegerea pre…

3 PSD băgase statu-n buzunar! Fata lui Bădălău a încasat de la CNAIR sporuri ilegale de 75% din salariu

4 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

5 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

recomandări

Te ia DNA: Marian Pirnea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru