Președintele Germaniei s-a adăpostit într-un buncăr în timpul unei vizite într-un orășel din Ucraina

Președintele Germaniei s-a adăpostit într-un buncăr în timpul unei vizite într-un orășel din Ucraina

Președintele german Frank-Walter Steinmeier a fost forțat să se adăpostească într-un buncăr în timpul unei vizite la Koriukivka, în regiunea Cernihiv, din cauza semnalării unui atac aerian.

Frank-Walter Steinmeier sosind în vizită în Ucraina FOTO Twitter

Potrivit contului de Twitter Nexta, președintele Germaniei a petrecut o oră și jumătate în buncăr după ce au sunat sirenele antiaeriene, interval de timp în care a stat de vorbă cu localnici.

Frank-Walter Steinmeier efectuează marți o vizită surpriză în Ucraina. În afară de Koriukivka, președintele german s-a deplasat la Kiev, capitala Ucrainei, pentru o întrevedere cu Volodimir Zelenski.

„Mă bucur de întâlnirea mea cu preşedintele Volodimir Zelenski la Kiev şi cu populaţia din nordul ţării, unde îmi voi face o idee despre viaţa lor în plin război”, a spus Steinmeier, citat de purtătoarea sa de cuvânt.

Inițiativă de înfrățire a orașelor germane cu cele ucrainene

Koriukivka este un orășel de circa 12.000 de locuitori din nordul Ucraina care s-a aflat temporar sub ocupația armatei ruse. Locuitorii acestui orășel trebuie să facă faţă frigului, în condiţiile în care infrastructurile sale sunt distruse.

„Mesajul meu pentru ucraineni: puteţi conta pe Germania! Vom continua să susţinem Ucraina: militar, politic, financiar şi pe plan umanitar”, a dat asigurări Frank-Walter Steinmeier.

Președintele german va prelua împreună cu omologul său ucrainean conducerea departamentului de sponsorizare a reţelei de înfrăţire a oraşelor germane şi ucrainene, notează AFP, potrivit Agerpres.

„Cu cât mai multe sponsorizări vor exista, cu atât mai uşor va fi să se treacă de iarnă şi să se construiască împreună un viitor european”, a spus Steinmeier cu prilejul vizitei sale în Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...