Preşedintele Iohannis a avut întâlniri bilaterale cu omologii din Ucraina şi Georgia în marja Adunării Generale a ONU

Preşedintele Iohannis a avut întâlniri bilaterale cu omologii din Ucraina şi Georgia în marja Adunării Generale a ONU

Preşedintele Klaus Iohannis a avut întâlniri bilaterale cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi cu preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, în marja celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, desfăşurată la New York, Statele Unite ale Americii.

De la ora 22,05 (15,05, ora locală), preşedintele va participa la Forumul Politic la Nivel Înalt (HLPF) pe tema "Accelerarea implementării agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă" - Panelul "Partnerships for Sustainable Development".

Tot în cursul zilei de miercuri, Klaus Iohannis a susţinut o intervenţie în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite. În discursul său, preşedintele a arătat că cea de-a 75-a aniversare a Organizaţiei Naţiunilor Unite reprezintă o oportunitate pentru intensificarea eforturilor privind punerea în aplicare a pachetului de reformă a ONU şi a transmis că se poate conta pe România în realizarea acestor eforturi.

El a subliniat că, prin intermediul Strategiei Naţionale privind Schimbările Climatice, România îşi propune să ajungă, până în 2050, la o societate în care politicile economice, sociale şi de mediu sunt interconectate şi concepute pentru a asigura o dezvoltare durabilă, standarde de viaţă ridicate şi o calitate crescută a mediului înconjurător. Totodată, a subliniat în intevenţia sa că România condamnă ferm atacurile teroriste.

"România reiterează profunda îngrijorare cu privire la răspândirea globală şi amploarea terorismului şi condamnă în termenii cei mai fermi atacurile teroriste, inclusiv cele care vizează reprezentanţi ai misiunilor diplomatice", a spus el. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Două femei, una frumoasă, una...

3 Un colier uman?

4 Oligarhii ruși au pierdut 7 miliarde de dolari într-o singură zi!

5 O polițistă s-a împușcat în cap, în wc-ul unei gări din Mehedinți