Preşedintele Iohannis a avut întâlniri bilaterale cu omologii din Ucraina şi Georgia în marja Adunării Generale a ONU

Preşedintele Iohannis a avut întâlniri bilaterale cu omologii din Ucraina şi Georgia în marja Adunării Generale a ONU

Preşedintele Klaus Iohannis a avut întâlniri bilaterale cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi cu preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, în marja celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, desfăşurată la New York, Statele Unite ale Americii.

De la ora 22,05 (15,05, ora locală), preşedintele va participa la Forumul Politic la Nivel Înalt (HLPF) pe tema "Accelerarea implementării agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă" - Panelul "Partnerships for Sustainable Development".

Tot în cursul zilei de miercuri, Klaus Iohannis a susţinut o intervenţie în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite. În discursul său, preşedintele a arătat că cea de-a 75-a aniversare a Organizaţiei Naţiunilor Unite reprezintă o oportunitate pentru intensificarea eforturilor privind punerea în aplicare a pachetului de reformă a ONU şi a transmis că se poate conta pe România în realizarea acestor eforturi.

El a subliniat că, prin intermediul Strategiei Naţionale privind Schimbările Climatice, România îşi propune să ajungă, până în 2050, la o societate în care politicile economice, sociale şi de mediu sunt interconectate şi concepute pentru a asigura o dezvoltare durabilă, standarde de viaţă ridicate şi o calitate crescută a mediului înconjurător. Totodată, a subliniat în intevenţia sa că România condamnă ferm atacurile teroriste.

"România reiterează profunda îngrijorare cu privire la răspândirea globală şi amploarea terorismului şi condamnă în termenii cei mai fermi atacurile teroriste, inclusiv cele care vizează reprezentanţi ai misiunilor diplomatice", a spus el. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 Două zodii de care trebuie să fugi cât poți. Cine sunt vampirii energetici care își epuizează semenii

4 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

5 Cine este judecătorul care și-a injectat benzină în venă și ar fi murit în ambulanța care-l transporta la București