Președintele Iohannis a promulgat legea pentru declararea zilei de 8 martie - Ziua femeii și 19 noiembrie - Ziua bărbatului

Președintele Iohannis a promulgat legea pentru declararea zilei de 8 martie - Ziua femeii și 19 noiembrie - Ziua bărbatului

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind promulgarea Legii pentru declararea zilei de 8 martie - Ziua femeii și 19 noiembrie - Ziua bărbatului, informează Administrația Prezidențială.

Potrivit inițiatorilor, actul normativ are drept scop eliminarea discriminării dintre femei și bărbați și creșterea gradului de conștientizare privind concilierea vieții de familie cu viața profesională.

Sărbătorirea zilei femeii și a zilei bărbatului este un prilej pentru a îmbunătăți relațiile dintre sexe, de a evidenția realizările și contribuțiile lor la comunitate, familie, căsătorie și prezentarea unor modele de urmat, se arată în expunerea de motive a legii.

Potrivit documentului, Ziua femeii nu trebuie confundată cu ziua mamei, iar Ziua bărbatului cu cea a tatălui.

Proiectul de lege a fost respins de Senat, dar adoptat de Camera Deputaților, for decizional în cazul acestui act normativ.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...