Președintele Iohannis i-a transmis un mesaj de felicitare lui Frank-Walter Steinmeier, noul președinte ales al Germaniei

Președintele Iohannis i-a transmis un mesaj de felicitare lui Frank-Walter Steinmeier, noul președinte ales al Germaniei

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis, duminică, un mesaj de felicitare noului președinte ales al Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, în care a arătat că România reprezintă un "partener de încredere și stabil al Germaniei".

"Relația dintre România și Germania este una excelentă, de natură strategică, aspect confirmat de intensitatea dialogului nostru politic, a cooperării economice și sectoriale, a legăturilor interumane, dar și prin împărtășirea acelorași valori democratice fundamentale. România reprezintă, la nivel european și regional, un partener de încredere și stabil al Germaniei, dar și un promotor convins, pe care se poate conta, al necesității de consolidare a proiectului european", a afirmat președintele Iohannis în mesajul transmis, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de către Administrația Prezidențială.

Totodată, președintele Iohannis a arătat că Germania este primul partener comercial al României și al treilea investitor în țara noastră, domeniu cu potențial ridicat de dezvoltare. "În același timp, Germania este deja de mulți ani primul partener comercial al României și al treilea investitor în țara noastră, iar potențialul de dezvoltare al acestei dimensiuni continuă să fie unul ridicat. Nu în ultimul rând, pe români și germani îi leagă o prietenie profundă, care se datorează mai ales conviețuirii de secole a românilor, sașilor și șvabilor în Transilvania, Banat și Bucovina. Lor li se adaugă cei aproximativ jumătate de milion de români stabiliți în Germania", a evidențiat șeful statului.

De asemenea, Iohannis a mai menționat faptul că în 2017 se aniversează 50 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări și 25 de ani de la semnarea Tratatului bilateral.

"Anul 2017 are o simbolistică aparte prin aniversarea a 50 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice și a 25 de ani de la semnarea Tratatului privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa. Îmi exprim speranța că vom avea cât mai curând oportunitatea unei întâlniri în care să marcăm împreună importanța acestui moment", se mai arată în mesajul președintelui României.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…