Președintele Iohannis îi felicită pe elevii și profesorii care au participat la Olimpiada Internațională de Fizică

Președintele Iohannis îi felicită pe elevii și profesorii care au participat la Olimpiada Internațională de Fizică

Președintele Klaus Iohannis îi felicită pe elevii și profesorii care au participat la Olimpiada Internațională de Fizică, desfășurată în Indonezia, unde delegația României s-a clasat pe locul întâi în Europa și cinci în lume.

"Mă bucur de fiecare dată când performanța elevilor și profesorilor români este recunoscută și apreciată la nivel internațional. Îi felicit pe cei cinci elevi și profesorii din Delegația României la Olimpiada Internațională de Fizică, desfășurată în Indonezia, pentru rezultatele lor remarcabile. Ei au dus țara noastră pe primul loc în Europa și în topul celor mai bune 5 state din lume la Fizică, un domeniu de suflet pentru mine. Realizările lor excepționale ne inspiră și sunt cea mai bună dovadă că perseverența, efortul și energia puse în slujba pasiunii fac ca visele să devină realitate", a scris Iohannis, marți, pe Facebook .

România a ocupat primul loc în Europa și s-a clasat între primele 5 țări din lume la Olimpiada Internațională de Fizică, elevii români cucerind patru medalii de aur și una de argint, a informat luni Ministerul Educației Naționale.

Au luat medalii de aur Anca Drăgulescu, Răzvan Octavian Radu și Petru Cotruț (elevi la Liceul Internațional de Informatică din București) și Andrei Radu (clasa a XI-a, Colegiul Național "Nicolae Bălcescu" din Brăila), precizează MEN, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Medalia de argint a fost câștigată de Sebastian Leontică, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național "Petru Rareș" din Piatra Neamț.

Potrivit MEN, delegația României a fost coordonată de Delia Davidescu (cadru didactic la Liceul Internațional de Informatică din Capitală) și Adrian Dafinei (conferențiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universității București).

Olimpiada Internațională de Fizică s-a desfășurat în Indonezia (Yogyakarta), în perioada 16 — 24 iulie, și a reunit 424 de concurenți din 88 de țări.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa