Președintele Iohannis, mesaj de ultimă oră! „Nu există niciun motiv real de panică, să fim solidari în a descuraja orice încercări de a crea senzaționalul în aceste momente”

Președintele Iohannis, mesaj de ultimă oră! „Nu există niciun motiv real de panică, să fim solidari în a descuraja orice încercări de a crea senzaționalul în aceste momente”

Președintele Klaus Iohannis a postat joi pe Facebook un mesaj legat de primul caz de coronavirus din România. Președintele arată că situația trebuie tratată cu seriozitate, iar cetățenii trebuie să respecte recomandările autorităților, dar spune că nu există ”nici un motiv real de panică”.

Șeful statului le cere românilor ”solidaritate” pentru descurajarea încercărilor de a crea senzaționalul în aceste momente.

Iată mesajul integral:

”Dragi români,
Este normal să tratăm cu toată seriozitatea situația generată de apariția cazurilor de coronavirus în Europa și de confirmarea unui caz pe teritoriul României, dar nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală. Așadar, comportamentul firesc pe care fiecare dintre noi trebuie să îl avem acum este de a aplica cu rigurozitate recomandările autorităților și de a ne informa constant din surse credibile și oficiale. Instituțiile responsabile au luat toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea acestui virus în țara noastră și a limita efectele sale negative. Să fim solidari în a descuraja orice încercări de a crea senzaționalul în aceste momente. Răspândirea de știri alarmiste sau chiar de știri false poate genera o epidemie de panică, cu consecințe nocive pentru semenii noștri. Să contribuim, cu responsabilitate, la preluarea informațiilor utile de prevenție și să avem grijă să protejăm vârstnicii și persoanele mai vulnerabile, cele care suferă deja de boli cronice”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

3 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

4 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

5 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!