Președintele Iohannis se întâlnește, la New York, cu omologii din Estonia și Egipt și premierul moldovean

Președintele Iohannis se întâlnește, la New York, cu omologii din Estonia și Egipt și premierul moldovean

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Președintele Klaus Iohannis se întâlnește marți, la New York, cu președintele Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, Miroslav Lajcak, dar și cu omologii săi din Estonia, Kersti Kaljulaid, și din Egipt, Abdel Fattah Al Sisi.

 Șeful statului participă la New York la cea de-a 72-a reuniune a Adunării Generale a ONU, care va fi deschisă marți și în cadrul căreia președintele SUA, Donald Trump, va susține un discurs.

Tot marți șeful statului va participa la dejunul oferit de secretarul general al ONU în onoarea șefilor delegațiilor, la întâlnirea tradițională cu șefii organizațiilor evreiești din SUA, la recepția organizată de UE în onoarea șefilor de delegație și, împreună cu soția sa Carmen, la recepția oferită oferită de președintele american, Donald Trump, și prima doamnă a SUA.

Miercuri, președintele Iohannis se va întâlni cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, va participa alături de alți lideri la lansarea raportului "HeForShe" și la evenimentul "Making education for pace", va susține o alocuțiune și va avea o întrevedere bilaterală cu secretarul general al ONU. În aceeași zi, șeful statului va susține intervenția națională la dezbaterile din Adunarea Generală a ONU.

Joi, șeful statului va merge la Philadelphia unde va vizita Complexul Independence Hall și se va întâlni cu românii din zonă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...