Preşedintele Iranului acuză duşmani străini pentru valul de otrăviri în rândul elevelor

Preşedintele Iranului acuză duşmani străini pentru valul de otrăviri în rândul elevelor

Preşedintele Iranului, Ebrahim Raisi, a acuzat vineri duşmani ai Teheranului pentru valul de sute de cazuri de otrăvire în rândul elevelor în întreaga ţara, relatează Reuters.

Ebrahim Raisi, președintele Iranului

Aceste atacuri, până acum neexplicate, asupra a peste 30 de şcoli din cel puţin patru oraşe au început în noiembrie în oraşul sfânt şiit Qom, ceea ce i-a determinat pe unii părinţi să îşi retragă copii, scrie Agerpres.

Ministrul iranian al Sănătăţii a spus marţi că sute de fete de la diferite şcoli au avut de suferit, iar unii politicieni au sugerat că este posibil ca ele să fi fost ţinta unor grupuri religioase care se opun educaţiei fetelor.

Într-un discurs susţinut vineri în faţa unei mulţimi în sudul Iranului şi transmis la televiziunea de stat, el a acuzat duşmani ai Teheranului pentru aceste otrăviri.

"Este un plan de securitate pentru a crea haos în ţară şi prin care inamicul încearcă să răspândească frica şi nesiguranţa în rândul părinţilor şi elevilor", a spus el.

Raisi nu a precizat care sunt inamicii, dar în mod obişnuit liderii iranieni acuză SUA şi Israelul, printre alte ţări, că acţionează împotriva Teheranului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Ce se întâmplă în China?

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990