Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care transformă Flota de Nord în district militar

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care transformă Flota de Nord în district militar

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care Flota de Nord este declarată district militar începând de la 1 ianuarie 2021, potrivit documentului postat luni pe portalul web al guvernului rus, informează TASS.

"Să considerăm Flota de Nord o asociere teritorială strategică multiserviciu a Forţelor Armate Ruse, care să îndeplinească sarcinile unui district militar", se spune în decret. Documentul a fost adoptat "în scopul de a implementa măsuri de protejare a integrităţii şi inviolabilităţii teritoriului" rus, se precizează în text.

Decretul va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2021.

Pe 5 iulie anul acesta, Vladimir Putin a semnat un decret asupra împărţirii militare şi administrative a Rusiei, care îi atribuia deja Flotei de Nord statutul de district militar începând de la 1 ianuarie 2021. Districtul va îngloba teritoriile Republicii Komi, a regiunilor Arhanghelsk şi Murmansk şi a Regiunii autonome Neneţ.

În conformitate cu decretul din 2010 al preşedintelui rus, aceste regiuni făceau parte din districtul militar vestic al Rusiei.

În prezent Flota de Nord este o asociere operaţională şi strategică a marinei ruseşti. Ea îndeplineşte sarcini de menţinere a forţelor maritime strategice nucleare în stare de alertă constantă în scopul descurajării atacurilor nucleare.

Principala bază navală a Flotei de Nord, Severomorsk, se află în Regiunea Murmansk. Flota de Nord mai are baze navale în Vidiaevo, Gadjievo, Zapadnaia Liţa şi Poliarnîi (toate în Regiunea Murmansk) şi de asemenea operează facilitatea navală Belomorsk în regiunile Severodvinsk şi Arhanghelsk. Amiralul Aleksandr Moiseev este în prezent comandant al Flotei de Nord.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…