Preşedintele srilankez a fugit din ţară cu un avion militar şi se află în Maldive

Preşedintele srilankez a fugit din ţară cu un avion militar şi se află în Maldive

Şeful de stat al Sri Lankăi, în vârstă de 73 de ani, care a asigurat că va demisiona şi a încercat fără reuşită să părăsească ţara , marţi, a decolat, miercuri dimineaţa, de pe Aeroportul Internaţional din Colombo alături de soţia sa şi o gardă de corp la bordul unui Antonov-32, au afirmat pentru AFP responsabili ai serviciilor de imigraţie, menţionaţi de Agerpres.

„Paşapoartele lor au fost ştampilate şi s-au îmbarcat în acest zbor special al forţelor aeriene", a declarat un responsabil al serviciilor de imigraţie.

De asemenea, un oficial al aeroportului din Malé, capitala Maldivelor, a afirmat că în jurul orelor 22.30 GMT că avionul a aterizat şi că cei trei pasageri au fost duşi sub escorta poliţiei către o destinaţie necunoscută pentru moment.

Conform unor surse de la aeroportul din Sri Lanka, avionul nu a decolat timp de peste o oră de pe pista aeroportului, aşteptând permisiunea de a ateriza în Maldive.

„Au fost momente de tensiune, dar până la urmă totul s-a terminat cu bine", a declarat un oficial al aeroportului, sub protecţia anonimatului.

Preşedintele srilankez a fost blocat, marţi, de vameşi pe Aeroportul Internaţional din Colombo, iar unii dintre consilierii săi s-au gândit ca Rajapaksa împreună cu anturajul său să fugă din ţară la bordul unei nave de patrulare, conform unei surse cu rang înalt în domeniul apărării.

O navă a marinei a fost utilizată pentru a-l transfera, sâmbătă, pe liderul statului de la palatul prezidenţial înconjurat de protestatari în portul Trincomalee, situat în nord-estul ţării. Apoi, Rajapaksa s-a deplasat, luni, cu elicopterul la Aeroportul Internaţional din Colombo.

Familia Rajapaksa, care domină de mai mulţi ani scena politică a Sri Lankăi, este învinuită de actualele probleme economice ale acestei ţări de peste 20 de milioane de locuitori.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”