Președintele SUA, Barack Obama, a sosit în Argentina după o vizită istorică în Cuba

Președintele SUA, Barack Obama, a sosit în Argentina după o vizită istorică în Cuba

Președintele american Barack Obama a sosit miercuri în Argentina, vizită care exprimă sprijinul său pentru noul guvern al președintelui argentinian Mauricio Macri, după ani îndelungați de dispute între SUA și administrația precedentă argentiniană, relatează AFP.

După un zbor de circa șapte ore între Caraibe și sudul continentului, Air Force One a aterizat la ora locală 01:10 (04:10 GMT) pe aeroportul Ezeiza, în apropiere de Buenos Aires, unde Obama a fost întâmpinat de ministrul argentinian de externe, Susana Malcorra. Președintele american se va afla în Argentina 48 de ore, urmând ca apoi să se întoarcă la Washington.

Convoiul prezidențial s-a deplasat la reședința ambasadorului SUA, situată în cartierul rezidențial din Buenos Aires, unde președintele american este cazat în timpul sejurului său în capitala argentiniană.

Președintele Mauricio Macri se va întâlni miercuri cu omologul său american pentru a discuta despre probleme economice și despre relansarea relațiilor dintre cele două țări, foarte tensionate în timpul mandatelor președinților de stânga Nestor și Cristina Kirchner.

Barack Obama va aduce un omagiu istoric joi victimelor dictaturii militare aflate la putere între 1976 și 1983, pe care Washingtonul este acuzat că ar fi susținut-o.

Este pentru prima oară când un președinte al SUA efectuează o vizită oficială în Argentina după cea a altui democrat, Bill Clinton, în 1997.

În 2005, președintele George W. Bush s-a aflat pe teritoriul argentinian pentru a participa la summitul Americilor, în stațiunea balneară Mar del Plata, unde mai mulți șefi de stat sud-americani au protestat împotriva proiectului său de a crea o zonă de liber-schimb continentală, printre aceștia fiind argentinianul Nestor Kirchner și venezueleanul Hugo Chavez.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...