Președintele Ungariei, primit de Iohannis. Ce teme sunt pe agendă

Președintele Ungariei, primit de Iohannis. Ce teme sunt pe agendă

Katalin Novák, președinta Ungariei, a fost primită în această dimineață de Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, pe agenda discuțiilor fiind dialogul bilateral, dar și teme de politică externă.

Vizita președintelui Ungariei în România FOTO: Administrația Prezidențială

Potrivit Administrației Prezidențiale, „vizita va oferi prilejul unei discuții aprofundate privind modalitățile de diversificare și aprofundare ale dialogului bilateral, în continuarea întrevederii din 10 iunie 2022 a celor doi înalți oficiali, în marja Summitului Formatului B9 de la București”.

Președintele Klaus Iohannis, va evidenția, potrivit Administrației Prezidențiale, deschiderea părții române pentru consolidarea dialogului și cooperării bilaterale cu Ungaria, în vederea promovării de proiecte de interes comun, în beneficiul celor două state și al cetățenilor lor. De asemenea, va fi reiterat interesul părții române pentru o cooperare pragmatică și orientată spre rezultate concrete, structurată pe baza principiilor și valorilor incluse în documentele fundamentale ale cooperării bilaterale.

Cei doi șefi de stat „vor aborda și situația actuală din plan regional, european și global, ca urmare a agresiunii militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei, urmând a fi analizate implicațiile pe diverse planuri: securitar, umanitar, economic, al crizei alimentare și altele„ și vor aborda „consecințele în plan regional, în raport cu state partenere precum Republica Moldova”.

În ceea ce privește agenda europeană, Președinții României și Ungariei vor discuta despre extinderea Uniunii Europene și despre măsurile coordonate la nivelul Uniunii pentru a răspunde actualei crize din domeniul energiei”, a mai arătat Administrația Prezidențială.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...