Prețul captivității. Cum arată un soldat erou de la Azovstal după patru luni ca prizonier al rușilor

Prețul captivității. Cum arată un soldat erou de la Azovstal după patru luni ca prizonier al rușilor

Mihailo Dianov, luptător ucrainean în Mariupol, a fost luat prizonier de ruși după ce soldații din uzina Azovstal s-au predat la îndemnul autorităților din Kiev, care negociaseră cu Rusia pentru cruțarea vieții lor. Bărbatul a fost eliberat miercuri seară, după 4 luni. În prezent, acestuia îi lipsesc patru centimetri de os din mâna rănită, pe care nu a putut să o trateze în captivitate.

Mihailo Dianov în uzina Azovstal / Foto Instagram / kztsky

Soldatul ucrainean a devenit celebru după publicarea fotografiilor lui Dmitro Kazatsky , care înfățișa eroii de la uzina Azovstal. În imaginile postate, Mihailo era surprins cu o structură metalică pe braț, ca suport, după ce a suferit răni grave în timpul luptelor, zâmbind și arătând semnul păcii.

Mihailo Dianov și ceilalți soldați au fost prizonieri timp de 4 luni, după ce s-au predat la solicitarea autorităților de la Kiev, într-o înțelegere cu Rusia pentru a le fi cruțată viața.

Acesta a fost eliberat miercuri seară, într-un schimb de prizonieri. Cu toate acestea, rănile sale nu s-au vindecat în timpul captivității, astfel că în prezent are nevoie de un tratament costisitor.

Mai multe imagini cu acesta au fost postate pe rețelele de socializare, iar jurnalista Violetta Kirtoka cere sprijin financiar pentru ca soldatul să poată fi tratat.

Dianov a scris, la rândul său, pe rețelele de socializare că problemele privind recuperarea completă după rănile sale sunt în prezent în curs de rezolvare. Are nevoie de mai multe operații, apoi de kinetoterapie.

Potrivit publicației Hromadske , citată de DailyMail , soldatului îi lipsesc patru centimetri de os din brațul drept. După ce acesta a fost eliberat din închisoare, Dianov a mers la un spital și s-a reunit cu familia sa.

Internauții care au văzut imaginile cu soldatul după captivitate au fost socați. Un jurnalist ucrainean a spus: „Mihailo Dianov, un muzician și un soldat ucrainean eliberat recent într-un schimb de prizonieri. Prima fotografie — Mihailo în timpul asediului Azovstal. A doua fotografie - Mihailo după captivitatea rusă. Nu am cuvinte. Înfricoșător.”

Foto via DailyMail

Foto via DailyMail

Bărbații, care făceau parte din unitatea militară Azoz capturată după bătălia de la Mariupol, au rezistat aproape patru luni în lagărele de prizonieri rusești asemănătoare cu lagărele de concentrare.

Susținătorii de la Kremlin au cerut execuția membrilor grupului Azoz, numindu-i naziști și criminali de război.

Dintre prizonierii care s-au întors în Ucraina, 108 au servit în regimentul Azov și au apărat orașul Mariupol, iar 124 erau ofițeri.

Pe de altă parte, Ucraina a eliberat doar 56 ruși. Printre aceștia se numără Viktor Medvedchuk, omul lui Putin din Ucraina, președintele Zelenski spunând că a fost schimbat pentru 200 de ucraineni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria