Preţul gigacaloriei se dublează la Timişoara

Preţul gigacaloriei se dublează la Timişoara

Sfârşitul de an vine cu vești nu tocmai bune pentru timișoreni: prețul de facturare a gigacaloriei se va dubla în orașul de pe Bega de la 1 ianuarie, după ce Consiliul Local a aprobat într-o ședință specială noul tarif. Acesta va crește până la 416 de lei gigacaloria față de 207, cât este acum și potrivit fostului viceprimar Dan Diaconu, Timișoara ajunge astfel să aibă cel mai mare preț din țară la energia termică furnizată locuitorilor:
Dan Diaconu: Ne ducem către cel mai mare preţ la populaţie, chiar cu amendamentul ”cel mai mare preţ la populaţie din România”, în condiţiile în care 54.000.000 de lei au fost viraţi de către Guvern în sprijinul administraţiei publice locale, în condiţiile în care conform legii din 1 ianuarie, jumătate din diferenţa între 250 de lei şi preţul la gaz este suportată de către guvern.
Realizator: Chiar și cu această majorare a tarifului, primăria va plăti în jur de 435 de lei subvenție pentru fiecare gigacalorie. Majorarea tarifelor a fost cerută repetat de primarul Dominic Fritz, în contextul în care furnizorul de energie termică are pierderi numai în acest an de peste 70.000.000 de lei. Proiectul a fost aprobat cu voturile consilierilor USR și al unui liberal exclus din partid./dpop/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 decembrie

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...