Prețurile apartamentelor noi în principalele orașe din România

Prețurile apartamentelor noi în principalele orașe din România

În luna iulie a anului 2019, prețul locuințelor noi au consemnat creșteri semnificative pe piața imobiliară din România, unde 7 orașe au consemnat prețuri de peste 1.000 de euro pe mp.

Topul celor 7 orașe cu prețuri de peste 1.000 de euro pe mp sunt: Cluj-Napoca, București, Timișoara, Constanța, Iași, Craiova, Brașov.

„În luna iulie 2019, au fost vândute, la nivelul întregii țări, 50.890 imobile, cu 10.683 mai multe față de luna iunie 2019. Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare, la nivel național, în luna iulie a acestui an este cu 6.460 mai mare față de perioada similară a anului trecut”, arată reprezentanții Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

În concordanță cu evoluția înregistrată la nivelul țării, ritmul scumpirilor din cele mai mari piețe rezidențiale a țării a crescut vizibil. În Cluj Napoca, de exemplu, pretențiile vânzătorilor au ajuns, în această perioadă, la o valoare medie de aproximativ 1.300 de euro pe mp, ceea ce marchează o evoluție marcantă pentru orașul transilvănean unde rata de înnoire a construcțiilor noi este de una nouă la 21 folosite.

Cel mai ieftin ansamblu rezidențial în Cluj Napoca este Complexul House Luxury Residence, a cărui preț de pornire este de 500 de euro pe mp. Blocul locativ, format din apartamente cu 2 sau 3 camere, are suprafețe cuprinse între 45-100 de mp.

La polul opus, cel mai scump ansamblu rezidențial nou din Cluj, este Complexul Maurer Panoramic pentru a cărui suprafețe, cuprinse între 49 și 98,63 mp, doritorii vor scoate din buzunare prețuri ce încep de la 98.000 de euro + TVA.

În București, suma medie solicitată de dezvoltatorii imobiliari pentru un apartament este de circa 1200 de euro pe mp. Spre deosebire de Cluj Napoca, capitala are prețuri pentru toate buzunarele. Astfel, în afara Bucureștiului, Complexul Fundeni IV se vinde începând de la 455 de euro pe mp.

În antiteză cu acesta se află Complexul Seasons Primăverii. Format din apartamente cu 3, 4 sau chiar 5 camere, spațiul locativ dispune de suprafețe generoase de 110,9 - 215,72 de mp a căror contravaloare este pe măsură. Ca să locuiască aici, cumpărătorii vor achita peste 356.000 de euro + TVA în cazul apartamentelor cu 3 camere și peste 824.775 de euro + TVA pentru cele cu 5 camere.

În jur de 40 de ansambluri rezidențiale oferă apartamente noi în Timișoara , unde prețul mediu pe mp este de 1.100 de euro. Ofertele sunt extrem de variate și aici, astfel că, Complexul Moșnița Nouă Duplexuri are un preț de pornire de 343 de euro pe mp, în opoziție cu blocul locativ Vox Vertical Village a cărui de dinamică de preț, de peste 1700 de euro + TVA pe mp, se menține de mai bine de 8 luni.

Mai multe ansambluri rezidențiale în București , dar și în restul orașelor, detalii despre suprafețe, dotări, dar și prețuri, pot fi analizate pe Korter.ro. Totodată, pe site-ul de anunțuri imobiliare Flatfy.ro sunt centralizate anunțuri vânzare apartamente din toată țara.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”