Preţurile petrolului au crescut luni cu 2%, susţinute de temerile legate de aprovizionare şi de o scădere a dolarului american

Preţurile petrolului au crescut luni cu 2%, susţinute de temerile legate de aprovizionare şi de o scădere a dolarului american

De asemenea, tranzacţiile au fost volatile, din cauza unor temeri potrivit cărora creşterea ratelor dobânzilor din SUA ar slăbi cererea de combustibil, relatează news.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 1.95 dolari (1.9%), pentru luna septembrie, la 105.15 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul U.S West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 2 dolari (2.1%), pentru luna septembrie, la 96.70 dolari pe baril.

”Economiile SUA şi cele europene încetinesc, iar Rezerva Federală urmează să majoreze din nou ratele dobânzilor în această săptămână, traderii rămân foarte precauţi”, a declarat Dennis Kissler, vicepreşedinte senior pentru tranzacţionare la BOK Financial.

Oficialii Fed au indicat că banca centrală a SUA ar putea majora dobânzile cu 0.75 de puncte procentuale în următoarea săptămână. SUA se apropie de a doua contracţie trimestrială consecutivă, fapt ce ar putea duce la o recesiune.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…