Preţurile producţiei industriale au crescut uşor mai mult în România decât în UE, în luna aprilie

Preţurile producţiei industriale au crescut uşor mai mult în România decât în UE, în luna aprilie

Preţurile produselor care ies pe porţile fabricilor au înregistrat, în luna aprilie 2021, comparativ cu luna martie 2021, o creştere de 0,9% în Uniunea Europeană (UE) şi un avans de 1% în zona euro, arată datele publicate miercuri de Eurostat.

Statele membre unde preţurile producţiei industriale au înregistrat cele mai semnificative creşteri sunt: Irlanda (6,2%), Spania (2,9%) şi Estonia (2,1%). În România, preţurile producţiei industriale au crescut cu 1,1% în luna aprilie, după un avans de 1,6% în luna martie. Singurele state membre unde preţurile producţiei industriale au scăzut de la o lună la alta sunt Croaţia (minus 0,4%) şi Franţa (minus 0,3%).

În ritm anual, aprilie 2021 comparativ cu luna aprilie 2020, în România preţurile producţiei industriale au înregistrat o creştere de 8,2%, după un avans de 5,3% în martie. Comparativ, atât în zona euro cât şi în Uniunea Europeană preţurile producţiei industriale au înregistrat o creştere de 7,6% în ritm anual. Ţările unde preţurile producţiei industriale au înregistrat cele mai semnificative creşteri sunt: Irlanda (34,1%), Danemarca (13,3%) şi Belgia (13%).

Singura ţară membră UE în care, în ritm anual, preţurile producţiei industriale au scăzut a fost Cipru (minus 2,2%).

Anterior, Institutul Naţional de Statistică (INS) a dat publicităţii propriile sale estimări care arată că, în România, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) s-au majorat cu 7,9% , în aprilie 2021 faţă de intervalul similar din anul precedent. În acelaşi timp, comparativ cu martie 2021, în aprilie, preţurile producţiei industriale au crescut cu 1,2%. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria