PREVIZIUNILE SĂPTĂMÂNII 20 - 26 MARTIE 2017

PREVIZIUNILE SĂPTĂMÂNII 20 - 26 MARTIE 2017

Principalele evenimente care vor avea loc în săptămâna 20 - 26 martie 2017:

* Gala Radio România Cultural se va desfășura pe 20 martie, la Teatrul Odeon.

Actorul Ion Caramitru, producătorul de film Ada Solomon și pianista Alexandra Dariescu sunt câștigătorii celor trei premii speciale ale celei de-a XVII-a ediții a galei.

Director al Teatrului Național "I.L. Caragiale" din București și președinte al Uniunii Teatrale din România — UNITER, Ion Caramitru va primi Premiul de Excelență "pentru tinerețea de spirit și de faptă a omului de teatru în calitate de actor, regizor, manager și eminent promotor al valorilor naționale și universale ale artei spectacolului".

Premiul In Memoriam Iosif Sava îi va reveni pianistei Alexandra Dariescu.

* Trupa Holograf va concerta pe 20 martie la Sala Palatului, spectacolul "Vedere de la Costinești" fiind "o incursiune muzicală în lumea cea fericită a primelor iubiri, a vacanțelor de vară la mare, a weekend-urilor rebele cu iz de rock și nopți fără sfârșit", informează un comunicat transmis AGERPRES.

Holograf, cu Edi Petroșel — tobe, Tino Furtună — claviaturi, Dan Bittman — voce, Iulian Vrabete — bas și Romeo Dediu — chitară, va aduce în fața publicului hituri mai noi sau mai vechi, dintre care nu vor lipsi "Să nu-mi iei niciodată dragostea", "Umbre pe cer", "Dincolo de nori", "Cât de departe", "Nu mai e timp".

* Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) se va reuni pe 21 martie, la Palatul Cotroceni, printre subiectele de pe ordinea de zi aflându-se mandatul României pentru Summitul NATO de la Buxelles.

Potrivit Administrației Prezidențiale, pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse și subiecte referitoare la stadiul îndeplinirii, în anul 2016, a Programului privind transformarea, dezvoltarea și înzestrarea Armatei României până în anul 2026 și în perspectivă, precum și activitatea desfășurată de către instituțiile cu atribuții în domeniul securității naționale în 2016 și principalele obiective pentru acest an.

Membrii CSAT vor mai analiza activitatea desfășurată anul trecut de către Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică, precum și de către Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) și Planul de activitate pentru anul 2017.

Administrația Prezidențială precizează că în cadrul ședinței vor fi abordate și alte subiecte de interes pentru securitatea națională.

* Judecătorii Curții Constituționale a României ar putea lua o decizie pe 21 martie în cazul sesizării Avocatului Poporului referitoare la legea care interzice persoanelor condamnate să fie membri ai Guvernului.

"Am dat termen pe 21 martie. N-am reușit să ajungem la o soluție. Simțim nevoia să aprofundăm mai bine cauza și să analizăm cea mai bună dintre variante. (...) Aprofundarea este pentru a da o soluție bună. Decât să dăm o soluție greșită sau pripită, (...) mai bine riscăm critica și vom cugeta de două ori mai mult pentru a da o soluție bună", declara, la ultimul termen, președintele CCR, Valer Dorneanu.

* Pe 21 martie, Comisia juridică a Senatului va dezbate și întocmi raport în ceea ce privește proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate.

Senatul este prima Cameră sesizată în cazul acestui proiect de lege organică, iar inițiator este Guvernul. Termenul de adoptare tacită este în data de 25 aprilie.

Proiectul a fost înregistrat la Senat pentru dezbatere în data de 31 ianuarie. El a primit avize favorabile de la Comisia pentru constituționalitate, libertăți civile și monitorizare a executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului și de la Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități.

* Actorii Valentin Uritescu și Ion Dichiseanu vor primi premiul pentru întreaga activitate la cea de-a XI-a ediție a Galei Premiilor Gopo, care va avea loc pe 21 martie, la Teatrul Național din Capitală.

Filmele "Sieranevada" în regia lui Cristi Puiu și "Câini" — regia Bogdan Mirică au câte 13 nominalizări la Premiile Gopo 2017, informează Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, organizatoarea evenimentului.

* Ministerul Sănătății va organiza în perioada 22 martie — 28 aprilie sesiune de examen pentru obținerea titlului de specialist pentru medicii, medicii dentiști și farmaciștii care finalizează pregătirea în specialitate până la data de 30 aprilie.

Potrivit unei note publicate pe site-ul DSP, la examen se pot prezenta medicii, medicii dentiști și farmaciștii rezidenți, inclusiv cadrele didactice și de cercetare științifică medicală, confirmate în rezidențiat, care la data de 30 aprilie încheie stagiul de pregătire, cei care au încheiat stagiul de pregătire și nu au susținut acest examen sau nu l-au promovat în sesiunile anterioare.

De asemenea, mai pot participa medicii, medicii dentiști și farmaciștii specialiști sau primari care au efectuat cu aprobarea Ministerului Sănătății pregătire în vederea obținerii celei de-a doua specialități și care, la data de 30 aprilie, încheie stagiul de pregătire.

* Un festival care celebrează gastronomia mexicană va avea loc, la București, în perioada 21 — 25 martie, invitat special al evenimentului fiind chef Sofia Sahagun, informează Ambasada Mexicului.

Festivalul "Mexico de mis sabores" va avea loc la restaurantul Dacia Felix din cadrul Hotelului Radisson Blu. Seară de seară, între orele 18,00 și 22,30, publicul se va bucura de culorile, aromele și diversitatea preparatelor mexicane, în compania baletului folcloric Yoliztli-Widen din statul Coahuila.

Vizitatorii vor putea admira și o expoziție fotografică dedicată gastronomiei mexicane. Evenimentul se încheie pe 26 martie cu un brunch mexican, între orele 12,30 și 16,30.

* Centrul Rus de Știință și Cultură în România organizează în perioada 21 — 26 martie, la Cinematograful Eforie, primul festival internațional "Aripi", sub deviza "Arta unește lumea".

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, în festival vor fi prezentate filme din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Rusia. România va fi oaspete de onoare al evenimentului.

Festivalul se va deschide cu o coproducție ruso-armeană, "Cutremurul", apărută în 2016, care povestește despre cutremurul din Armenia din 1988.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Claudia Stănescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…