PREVIZIUNILE SĂPTĂMÂNII 3 - 9 IULIE

PREVIZIUNILE SĂPTĂMÂNII 3 - 9 IULIE

Principalele evenimente care vor avea loc în săptămâna 3-9 iulie:

* Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" anunță organizarea, în perioada 3 iulie — 11 august, a proiectului pedagogic Tabăra de creație "Vara pe uliță", ediția a XXV-a. Deschiderea taberei, care are 1.300 de locuri disponibile, va avea loc luni, 3 iulie, începând cu ora 10,00.

Copii și tineri, cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, dornici să învețe din tainele meșteșugurilor tradiționale românești sunt așteptați sa participe în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 10,00 — 14,00, timp de șase săptămâni la atelierele: olărit, modelaj, încondeiat ouă, țesut, opincărit, sculptură în lemn, icoane pe lemn, icoane pe sticlă, măști populare, podoabe populare, împletituri textile, pictură naivă, păpuși, instrumente muzicale, dansuri populare, jucării din lemn. Sunt organizate și ateliere de pictură, foto, teatru de păpuși, potrivit site-ului Muzeului Satului.

* Ministerul Justiției (MJ) găzduiește luni, 3 iulie, a doua dezbatere publică privind modificarea și completarea dispozițiilor din Codul penal referitoare la abuzul în serviciu în acord cu deciziile Curții Constituționale a României (CCR). Discuțiile vor avea loc, începând cu ora 10,00, la sediul MJ, Sala de consiliu, în limita capacității sălii. La această dezbatere vor participa reprezentanții instituțiilor din cadrul sistemului judiciar, asociațiilor profesionale ale magistraților, mediului academic și profesiilor juridice liberale. La prima rundă, din 28 iunie, au participat reprezentanții societății civile și ai mediului de afaceri.

* Primăria Sectorului 4 se mută în această săptămână la un mall de pe bulevardul Metalurgiei, sediul său din bulevardul George Coșbuc intrând într-un proces de consolidare, potrivit unui comunicat al autorității locale transmis AGERPRES.

"Începând de marți, 4 iulie, Autoritatea Locală a Sectorului 4 al Municipiului București nu își va mai desfășura activitatea în imobilul din bulevardul George Coșbuc, nr. 6-16. Administrația Locală se va muta într-un sediu provizoriu (...) situat pe bulevardul Metalurgiei, nr. 12. Clădirea în care a funcționat până acum Aparatul de Specialitate al Primarului Sectorului 4 va intra într-un amplu și necesar proces de consolidare și extindere", relevă sursa citată.

Măsura este una temporară, valabilă până la finalizarea lucrărilor de modernizare. Noul sediu al administrației locale a fost stabilit în urma unei licitații al cărei câștigător a solicitat cel mai mic preț pentru plata chiriei.

* Pe 5 iulie vor fi afișate rezultatele la examenul de Bacalaureat, până la ora 16,00, și pot fi depuse contestații între orele 16,00 — 20,00. Între 6 și 9 iulie vor fi rezolvate contestațiile, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 10 iulie.

* Ambasada SUA, împreună cu Federația Română de Baseball și Softball, organizează Baseball Festival, care constă într-o serie de acțiuni de promovare a sportului în România.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA la București, până în data de 5 iulie se vor desfășura mai multe activități de promovare a baseball-ului în țara noastră, sub egida proiectului Jackie Robinson, un parteneriat între Ambasada SUA și Federația Română de Baseball și Softball.

"În acest sens, vor avea loc acțiuni de pregătire pentru copii și tineri, în acest weekend, în Călărași și Alexandria, la care vor participa și foști sportivi americani din Liga Profesionistă de Baseball din SUA (Major League Baseball) — LaTroy Hawkins, Scott Erickson și Marlon Anderson", precizează sursa citată.

* Curtea Constituțională a României (CCR) reia miercuri, 5 iulie, discuțiile în cazul sesizării privind Legea Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Sesizarea a fost formulată de 70 de deputați aparținând grupurilor parlamentare ale PNL și USR.

"Forma inițială a propunerii legislative, propusă de parlamentarii PNL, a suferit modificări substanțiale aduse în a doua Cameră sesizată de majoritatea parlamentară, încălcând principiul bicameralismului statuat în jurisprudența Curții Constituționale. Astfel, norme care schimbă sensul inițiativei legislative nu au fost supuse deciziei primei Camere sesizate în acest caz, respectiv a Senatului. În același timp, nu sunt specificate în mod concret sursele de finanțare și alocările bugetare necesare acoperirii activităților desfășurate cu ocazia Centenarului", și-au motivat liberalii demersul.

* Curtea de Apel București (CAB) ar putea da vineri, 7 iulie, decizia în dosarul în care fostul primar al municipiului Constanța Radu Mazăre este acuzat de retrocedarea ilegală a unor terenuri.

Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea și atribuirea nelegală a unor întinse suprafețe de teren intravilan din Constanța, Mamaia, plajă și faleză.

Alături de Radu Mazăre au fost trimiși în judecată mai mulți membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din Primăria Constanța, printre care: Nicușor Constantinescu — fost președinte al CJ Constanța și fost consilier municipal; șeful Direcției Administrație Publică, Constantin Racu; șeful Direcției Patrimoniu, Daniela Ramona Dospinescu; șeful Direcției Tehnic-Investiții, Ion Marica; fostul consilier municipal Dan Miron și consilierii juridici Cristian Tălpău, Nora Alina Chircă și Bogdan Ghițulescu. Aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Celelalte persoane trimise în judecată sunt funcționari din Primăria Constanța, funcționari în cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța, mandatari, notari publici, moștenitori ai persoanelor îndreptățite, cesionari cumpărători de drepturi succesorale (printre care și Cristian Borcea și Dragoș Săvulescu, foști acționari ai echipei de fotbal Dinamo București), interpuși cumpărători de terenuri și un evaluator agreat de Primăria Constanța, acuzați de procurori de săvârșirea de infracțiuni asimilate și în legătură directă cu infracțiuni de corupție sau de complicitate sau instigare la aceste fapte.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”