Prezența migranților la granița ungaro-sârbă este în creștere, afirmă consilierul premierului ungar pentru securitate internă

Prezența migranților la granița ungaro-sârbă este în creștere, afirmă consilierul premierului ungar pentru securitate internă

Numărul migranților care încearcă să intre ilegal în Ungaria din Serbia este în creștere, în timp ce poliția a reținut 110 persoane pe zi, în medie, în ultimele 10 zile, a afirmat sâmbătă consilierul premierului ungar pe probleme de securitate internă, relatează MTI.

Gyorgy Bakondi a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că 500 de persoane au încercat să treacă ilegal în Ungaria în ianuarie, în timp ce poliția de frontieră a reținut 650 la data de 15 februarie. Bakondi a declarat că guvernul ungar va fi pregătit să închidă granița cu România, așa cum a procedat în cazul granițelor cu Serbia și Croația, dacă migranții încep să caute noi rute în Ungaria.

El a afirmat că în ultimele săptămâni grupuri de migranți sosesc la granița ungaro-sârbo-română, dar poliția de frontieră din România a fost eficientă în gestionarea situației și informează Ungaria în legătură cu migranții. În ceea ce privește ruta din Balcani, Bakondi a declarat că Grecia înregistrează o medie zilnică de 1.500-2.000 de sosiri, cu un total de aproximativ 30.000 de migranți aflați în prezent în țară, în timp ce Macedonia a primit aproximativ 86.500 de refugiați în primele două luni ale anului. Potrivit unor informații privind Serbia, țara a înregistrat săptămânal un aflux de 16.000 de migranți în ianuarie și 7.000 în februarie. Bakondi a menționat că datele recente ale Organizației Internaționale pentru Migrație arată faptul că peste 110.000 de migranți au ajuns în Europa de la 22 februarie, majoritatea prin Grecia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /