Prim-ministrul francez a numit rezultatele alegerilor parlamentare o ameninţare la adresa ţării

Prim-ministrul francez a numit rezultatele alegerilor parlamentare o ameninţare la adresa ţării

Prim-ministrul francez Elisabeth Born consideră că pierderea de către blocul prezidenţial „Împreună!” a majorităţii în „Adunarea Naţională” (camera inferioară a parlamentului francez) reprezintă o ameninţare pentru ţară. Apelul ei a fost difuzat duminică de serviciul de presă al guvernului francez.

E timpul pentru compromisuri în Parlamentul francez. Ţara a organizat al doilea tur al alegerilor pentru Adunarea Naţională

"Acest lucru este nemaiauzit. Niciodată în istoria Republicii a V-a Adunarea Naţională nu a cunoscut o asemenea configuraţie. Această situaţie reprezintă o ameninţare pentru ţara noastră pe fondul provocărilor cu care ne vom confrunta atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional. Dar trebuie să respectăm această alegere şi să acceptăm consecinţele”, a spus ea.

Potrivit lui Born, din 20 iunie, Cabinetul va începe să formeze o „majoritate activă” pentru realizarea reformelor.

Guvernul francez intenţionează să caute compromisuri cu opoziţia în Adunarea Naţională, a spus Born.

„De luni vom începe lucrul la crearea unei majorităţi active”, a spus ea, menţionând că „un astfel de pas este necesar pentru realizarea reformelor necesare”. „Va fi necesar să rezolvăm o mulţime de probleme litigioase şi să găsim compromisurile potrivite pentru binele Franţei”, a spus Born.

"Din aceasta vară, vrem să luam măsuri puternice şi concrete pentru a susţine puterea de cumpărare. Vrem să vă protejăm în continuare şi să vă menţinem în siguranţă", a spus ea. Born şi-a exprimat interesul pentru sprijinul parlamentar pentru planurile de ocupare deplină a forţei de muncă, tranziţie ecologică, egalitate de şanse, dezvoltarea educaţiei şi a sănătăţii.

Potrivit prognozelor preliminare, deputaţii din partidele aparţinând blocului prezidenţial „Împreună!” pot revendica 210-230 de locuri în Adunarea Naţională, în timp ce reprezentanţi ai Alianţei Forţelor de stânga Noul Popor Ecologic şi Social vor primi 168-188 de locuri. Reprezentanţii partidului „Asociaţia Naţională” al lui Marine Le Pen pot revendica 80-95 de locuri, devenind a treia forţă politică în parlament. Pentru a obţine majoritatea absolută în Adunarea Naţională este necesar obţinerea a 289 din 577 de mandate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?