Prima bombă? Procurorii au deschis un dosar penal in rem care privește AUR

Prima bombă? Procurorii au deschis un dosar penal in rem care privește AUR

Procurorii din Ialomița au deschis la finalul anului 2023 un dosar penal privind coruperea alegătorilor și au cerut Parlamentului să transmită dacă mai mulți lideri ai partidului extremist AUR, printre care George Simion și Claudiu Târziu, au calitate de parlamentari, au declarat pentru G4Media surse politice.

  • UPDATE: ”Procurorii lui Marcel Ciolacu au început atacurile asupra AUR: primul dosar penal”, a scris George Simion pe Facebook într-o reacție. ”Tocmai ne-au arătat că vor să ne desființeze, că vor să ne însceneze diferite lucruri, să ne organizeze dosare penale. Nu ne temem. Dacă așa se gândesc ei să ne elimine, înseamnă că au pierdut deja meciul… Cu ce să corupem alegătorii, noi suntem la guvernare?”, a spus Simion.

Dosarul a plecat de la o plângere legată de caravana medicală organizată de AUR. Plângerea vizează modul în care AUR folosește banii de la bugetul de stat.

Sesizarea a fost depusă la Parchetul General în vara anului 2023 și a ajuns la Parchetul Judecătoriei Slobozia după ce a trecut pe la DNA și Parchetul Buftea, potrivit informațiilor G4Media.

Dosarul este deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia și a fost înregistrat la finalul anului trecut si e in rem.

Caravana AUR este o inițiativă prin care partidul oferă gratuit servicii medicale în comunități lipsite de astfel de facilități, mai ales în mediul rural. Și Autoritatea Electorală Permanentă a deschis o investigație legată de utilizarea banilor publici de către AUR.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Ialomița au transmis la Parlament solicitarea oficială privind calitatea de parlamentari în cazul lui George Simion, Claudiu Târziu, Marius Lulea și Silviu Titus Păunescu.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat