Prima ediţie a Festivalului SALT, la Teatrul Ţăndărică

Prima ediţie a Festivalului SALT, la Teatrul Ţăndărică

Prima ediţie a Festivalului SALT, un eveniment nou dedicat atât copiilor cât şi adolescenţilor şi adulţilor va fi prezentat de Teatrul Ţăndărică de luni până joi, informează site-ul instituţiei de cultură.

Evenimentul se bazează pe platforma originală SALT, un concurs unic de proiecte dedicat artiştilor emergenţi din domeniul teatrului de animaţie şi vizual - actori, actori păpuşari, regizori, scenografi, coregrafi, ventriloci, mimi, scenarişti, artişti plastici, susţinuţi de Teatrul de Animaţie Ţăndărică în realizarea şi producţia de la idee la spectacol a proiectelor propuse.

Printre proiectele câştigătoare ale celor trei ediţii de până acum se numără spectacolul pentru adulţi "Regele Moare", în regia Elizei Păuna, "Apolodor", în regia Silviei Roman, "Matiaş Gâscanul", în regia lui Baczo Tunde dar şi workshop-ul interactiv ce îmbină tehnologia cu arta păpuşăriei "Micul prinţ - o întâmplare", experiment performativ coordonat de Mona Toncu şi Raluca Rădulescu, precizează organizatorii.

Festivalul SALT propune un program bogat în evenimente culturale dedicate copiilor, adolescenţilor, adulţilor dar şi specialiştilor din domeniu, în care sunt prezentate producţiile câştigătoare ale proiectului cu acelaşi nume, producţii din străinătate şi întâlniri dedicate profesioniştilor.

În cadrul evenimentului, Teatrul Ţăndărică va prezenta joi, 28 februarie, în ultima zi a festivalului, la Sala Mare a Teatrului Ţăndărică, conceptul de #FreeStyle Puppetry - animaţie liberă, momente scurte de improvizaţie cu marionete / păpuşi / obiecte, pe teme la alegere. #FreeStyle Puppetry reprezintă o oportunitate pentru tinerii păpuşari să prezinte o idee, un concept sau un stil de animaţie, cu momente ce pot fi selecţii din lucrări în desfăşurare sau de sine stătătoare cu o durată de maxim 7 minute, se arată pe site-ul teatrului.

Seria de spectacole se va deschide luni, 25 februarie, de la orele 10,00 şi 18,00, cu montarea "Apolodor", în regia Silviei Roman, cu o scenografie de Iuliana Vîlsan. Prima zi de festival, include atelierul "Micul prinţ - o întâmplare" şi spectacolul "Casele Clovnilor" al teatrului de păpuşi Merlin, din Grecia.

Artiştii greci Dimitris Stamou şi Demi Papada vor putea fi văzuţi la Ţăndărică în cea de-a doua zi a festivalului, când se joacă "Noone's land". Cei doi artişti vor susţine miercuri şi atelierul Ahima Studio Ţăndărică, un eveniment dedicat profesioniştilor, precizează organizatorii. AGERPRES / (AS - autor: Petronius Craiu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa foto: Teatrul Țăndărică România / Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...