Prima reacție adversă rară înregistrată în România la vaccinul Pfizer: O doctoriță de 32 de ani a suferit paralizie facială temporară

Prima reacție adversă rară înregistrată în România la vaccinul Pfizer: O doctoriță de 32 de ani a suferit paralizie facială temporară

Prima reacție adversă rară înregistrată în România la vaccinul Pfizer: o doctoriță în vârstă de 32 de ani din județul Vâlcea care s-a vaccinat a dezvoltat paralizie facială temporară după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty), anunță Ministerul Sănătății.
În acest moment, pacienta se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice.
Reacția adversă avută, potrivit prospectului vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty), este una rară, care se manifestă și la alte tipuri de vaccinuri, precizează Ministerul Sănătății.

Paralizia facială periferică acută este cuprinsă în prospectul vaccinului Pfizer, la reacții adverse rare (≤1/10000 și <1/1000).
Potrivit Comitetului de coordonare a vaccinării, până miercuri au fost vaccinate cu vaccinul Pfizer/BioNTech 620.176 persoane - 468.150 cu 1 doză și 152.026 cu 2 doze.
Din 27 decembrie, când a început campania de vaccinare în România, au fost raportate 2.030 de reacții comune și minore, din care 482 reacții de tip local cu durere la locul injectării și 1.548 de reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /