Primăria sectorului 4 va aproba construirea unui monument în memoria victimelor de la Colectiv

Primăria sectorului 4 va aproba construirea unui monument în memoria victimelor de la Colectiv

Primăria sectorului 4 este gata să aprobe solicitarea venită din partea Asociației Colectiv pentru construirea, în Piața Bucur, a unui monument în memoria victimelor incendiului, a anunțat luni primarul interimar Daniel Băluță.

Edilul sectorului 4 a precizat, într-o conferință de presă, că proiectul va fi realizat de membrii Asociației Colectiv, pentru a nu mai exista diverse "comentarii" pe acest subiect.

"Noi avem mai multe discuții cu cei de la Asociația Colectiv. Vom face tot ce ne stă în putință să îi sprijinim, dar prefer să ne ceară acest lucru și oficial. Așteptăm și vedem ce amplasament vom alege, ei vor Piața Bucur", a spus Băluță.

Asociația Colectiv a formulat o solicitare către Primăria sectorului 4 pentru a primi un acord de principiu în vederea construirii monumentului în Piața Bucur, care urmează a fi înregistrată oficial la registratura autorității locale.

Eugen Iancu, tatăl unui tânăr decedat în club Colectiv, a declarat pentru AGERPRES că monumentul ar trebui să reprezinte "tinerețea copiilor care au murit acolo".

"Să facem un proiect avem nevoie de o aprobare. Acum lucrăm la un astfel de plan și cred că în două luni definitivăm o idee de realizare a monumentului. Știm că lumea vrea să ne ajute cu proiecte, cu planuri, dar noi am cerut să facem noi un proiect, să nu apară altcineva, nici Președinție, nici Guvern, nici Primărie, nimeni. Vrem ca acel proiect să fie făcut de noi. Avem arhitecți care au ieșit din foc, avem arhitecți care au murit din păcate și colegii lor vor să îi sprijine și vrem ca acest proiect să fie creat de noi. Va fi un concurs de idei din rândul nostru, ne-am dori să îl finalizăm anul acesta cu totul, iar în două luni să avem ideea proiectului definitivată. Vrem să colaborăm cu instituția Primăriei, să fie ceva legal, frumos. Nu vrem un monument mare, de 50 de metri, vrem ceva mic, frumos, care să reprezinte tinerețea copiilor care au murit acolo", a afirmat acesta.

AGERPRES/(A, AS — autor: Mihaela Tudorache, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)

Citiți mai mult:



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski