Primarul din Crevedia și-a mărit salariul, la două luni de la explozie. Câți bani câștigă lunar

Primarul din Crevedia și-a mărit salariul, la două luni de la explozie. Câți bani câștigă lunar

La două luni de la explozia de la Crevedia, la propunerea primarului PSD, Florin Petre, fără voturi împotriva, consilierii locali din Crevedia au aprobat majorarea salariilor angajaților din primărie, implicit a indemnizației consilierilor, scriu jurnaliștii de la Expresul de Buftea.

Primarul comunei Crevedia, Florin Petre. FOTO: Facebook

Proiectul de hotărâre a fost votat de toți cei opt consilieri locali social democrați, care susțin proiectele primarului Florin Petre. De asemenea, la acest proiect au existat doar 3 abțineri: Valeriu Șerban și Marius Dincă, ambii de la PNL și Ionuț Năstase, de la USR.

Primarul Florin Petre este încă membru PSD, deși premierul Marcel Ciolacu susținea că a fost exclus din partid după explozie.

Pentru majorarea salariilor au votat și ceilalți doi consilieri ai PNL, Ioana Dumitru și Costel Burete Giulianu.

Potrivit proiectului de hotărâre, indemnizația unui consilier local va fi de aproape 1.000 de lei și va trebui să participe la una sau două ședințe pe lună.

Primarul va primi 16.500 de lei pe lună, viceprimarul 13.200 de lei pe lună, iar secretarul general al Primăriei Crevedia va primi 11.500 de lei salariu.

De asemenea, consilierul personal al primarului, Săndel Mihalache, va încasa 7.734 de lei lunar, iar salariul șoferului ajunge la 7.822 de lei.

Primăria Crevedia are 38 de angajați.

Primarul Florin Petre consideră că sunt discriminați din punct de vedere salarial față de orașe și instituțiile centrale, notează sursa citată. Astfel, vor salarii la fel de mari ca în municipii și guvern. În acest moment, salariile de la Crevedia sunt mai mari decât cele de la Primăria Buftea. De asemenea, primarul invocă teama de a rămâne fără angajați ai primăriei, care din cauza salariilor mici ar putea pleca la privat.

De exemplu, un consilier local va lua lunar aproape 1000 lei, activitatea multora rezumându-se doar la 1-2 ședințe scurte pe lună, iar un consilier local la Buftea ia 842 lei lunar.

Cele două explozii de la o stație GPL din Crevedia au provocat 5 decese și 54 de răniți, cea mai mare parte a victimelor fiind din rândul forțelor de intervenție. De asemenea, 6 case au fost distruse complet, iar alte 77 de locuințe au fost distruse parțial.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?