Primarul din Otopeni, plasat în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă

Primarul din Otopeni, plasat în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă

Tribunalul București a decis ca primarul din Otopeni, Silviu Constantin Gheorghe, să fie plasat în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă, însă este executorie. Atât DNA, cât și edilul pot contesta hotărârea instanței.

DNA și edilul din Otopeni pot contesta decizia instanței

Aceeași măsură a fost dispusă și în cazul unui director executiv al primăriei, pentru care DNA a cerut arestarea preventivă.

Acuzațiile DNA

Silviu Constantin Gheorghe, primarul orașului Otopeni, Ilfov, este acuzat de DNA că ar fi fraudat bugetul instituției cu peste 35 de milioane de lei.

Faptele ar fi fost comise în perioada 2011-2017, în contextul derulării unui contract de proiectare și execuție de lucrări pentru obiectivul de investiție „Infrastructura de bază în orașul Otopeni” (Faza I de lucrări – Cartier Ferme), încheiat între primărie și o firmă care, potrivit surselor Adevărul, ar fi fost administrată de omul de afaceri Nelu Iordache și George Cristian Ciucă, și ei cercetați în dosar.

Edilul și directorul executiv al primăriei, Vlad Constantin, ar fi acceptat să achite, nelegal, 35.916.006 lei, dintre care 25.421.080 lei cheltuieli cu materiale care, în realitate, nu au fost achiziționate și 10.494.926 lei reprezentând costuri de finanțare, aferente cheltuielilor menționate mai sus.

În demersurile lor, inculpații Gheorghe Constantin Silviu și Vlad Constantin ar fi beneficiat de ajutorul celorlalte persoane cercetate în cauză care fie ar fi întocmit sau semnat diverse documente (acte adiționale, centralizator al lucrărilor, devize cu situația lucrărilor privind organizarea de șantier, etc.), fie ar fi pus la dispoziția funcționarilor diferite înscrisuri (facturi, devize, etc.) care să justifice efectuarea plăților nelegale", transmite DNA.

Edilul este tatăl deputatului liberal Daniel Gheorghe şi conduce Primăria Otopeni de peste 20 de ani.

Nelu Iordache, printre cei vizați

Omul de afaceri Nelu Iordache este unul dintre cei trei afaceriști cercetați în dosarul primarului din Otopeni, Silviu Constantin Gheorghe, au declarat surse judiciare pentru Adevărul, alături de alți doi oameni de afaceri.

Nelu Iordache este în prezent încarcerat, având de executat o pedeapsă de peste 11 ani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”