Primarul Londrei are "lucruri mai bune de făcut" decât să îi răspundă lui Donald Trump

Primarul Londrei are "lucruri mai bune de făcut" decât să îi răspundă lui Donald Trump

Primarul Londrei, Sadiq Khan, are "lucruri mai bune de făcut" decât să răspundă la mesajul "prost informat" de pe Twitter al președintelui american, Donald Trump, care l-a acuzat, la o zi după atentatul din orașul său, că nu ia în serios amenințarea teroristă, relatează AFP.

*LIVE UPDATE Bilanțul atentatului de la Londra crește la șapte morți; patru francezi — răniți | Cei trei autori ai atacului au fost uciși de poliție (FOTO/VIDEO)

Primarul "are lucruri mai importante de făcut decât să răspundă la mesajul prost informat al lui Donald Trump care scoate deliberat din context afirmațiile sale îndemnându-i pe londonezi să nu se alarmeze" din cauza prezenței mai mari a forțelor de poliție pe străzile capitalei, a menționat purtătorul său de cuvânt într-un comunicat.

Donald Trump l-a criticat duminică pe primarul Londrei într-un mesaj pe Twitter. "Cel puțin șapte morți și 48 de răniți într-un atentat terorist, iar primarul Londrei afirmă că 'nu există niciun motiv' ca britanicii să se alarmeze", a scris el.

De fapt, primarul Londrei s-a referit, într-o declarație acordată BBC la o zi după atentat, la întărirea efectivelor de poliție pe străzile capitalei. "Veți vedea o prezență sporită a poliției, inclusiv polițiști înarmați și în uniformă. Nu există niciun motiv să vă alarmați", a afirmat el.

Anterior, edilul a condamnat "în termenii cei mai fermi" atentatul care a zguduit Marea Britanie la mai puțin de două săptămâni după cel de la Manchester, la 22 mai.

"Trebuie să încetăm să fim corecți politic și să ne punem la treabă pentru securitatea cetățenilor noștri. Dacă nu suntem răi, situația se va înrăutăți", a avertizat Donald Trump.

Sâmbătă seară, trei agresori au intrat cu un vehicul în mulțimea aflată pe London Bridge după care i-au atacat cu cuțitele pe turiștii din apropiere, înainte de a fi împușcați de poliție.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro