Primarul Washingtonului a proclamat ziua de 24 iunie "Ziua Universală a iei româneşti"

Primarul Washingtonului a proclamat ziua de 24 iunie "Ziua Universală a iei româneşti"

Primarul capitalei americane, Muriel Bowser, a proclamat ziua de 24 iunie 2016 drept 'Ziua Universală a iei' în Washington, D.C, potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei României în SUA.

Primarul Washingtonului a proclamat ziua de 24 iunie "Ziua Universală a iei româneşti" (Imagine: Cristina Nichitus/ Arhiva Mediafax Foto)

Primarul capitalei americane, Muriel Bowser, a proclamat ziua de 24 iunie 2016 drept 'Ziua Universală a iei' în Washington, D.C., răspunzând astfel demersurilor Ambasadei României în SUA.

În proclamaţia semnată de primar se arată că ziua de 24 iunie a fost recunoscută şi celebrată în jurul lumii şi este sărbătorită inclusiv de comunitatea românească din Washington, D.C.

De asemenea este menţionat faptul că ia românească a devenit un simbol internaţional al culturii române şi o sursă de inspiraţie pentru mari creatori de modă.

Iniţiată şi coordonată de comunitatea online 'La Blouse Roumaine', sărbătoarea este un prilej de a promova o frumoasă tradiţie românească.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…