Primele benzi desenate cu supereroi transsexuali vor apărea pe rafturile librăriilor din SUA

Primele benzi desenate cu supereroi transsexuali vor apărea pe rafturile librăriilor din SUA

Chalice îşi va face debutul în luna septembrie, în benzile desenate "Alters", o serie de poveşti despre un grup de proscrişi, a căror circumstanţe unice le dă superputeri, potrivit Reuters.

Primele benzi desenate cu supereroi transsexuali vor apărea pe rafturile librăriilor din SUA (Imagine AFP)

Făcând tranziţia la sexul feminin şi purtând cu încredere o fustă mini şi o pelerină, Chalice dezvoltă abalitatea de a controla mecanica cuantică. Alţi proscrişi din Alters includ un bărbat tetraplegic şi un personaj care suferă de stres posttraumatic.

În timp ce drepturile transsexualilor au acaparat titlurile ziarelor din Statele Unite, povestea lui Chalice nu este menită să fie un comentariu politic, potrivit creatorului ei, Paul Jenkins, un artist de benzi desenate ce trăieşte în Atlanta.

"Tranziţia ei este o parte importantă a poveştii. Dar ce e important, de ce e ea aşa grozavă? Pentru că este foarte cool", a declarat Jenkins pentru Fundaţia Thomson Reuters.

Totuşi, făcând aluzie la dezbaterea curentă, o copertă specială a primului număr din povestea lui Chalice va fi concepută şi lansată în Carolina de Nord (Statele Unite), un stat recunoscut pentru legea controversată în ceea ce priveşte folosirea toaletelor de către transsexuali. Legea, cunoscută sub denumirea de HB2, prevede că transsexualii trebuie să utilizeze toaletele care corespund cu sexul declarat la naştere, impunând ca toate instituţiile publice să deţină afişe pe care să scrie acest lucru.

Momentan, nu se ştie cu exactitate ce va apărea pe coperta, dar s-ar putea ca aceasta să o conţină pe Chalice în centru, în timp ce transmite salutări din vârful clădirii organului legislativ din Carolina, sau pe eroină fiind confruntată de diverse semne care indică toalete.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ați văzut ce frumos s-a întors cheița după faza cu „Ciolacu e tătic”?

2 VIDEO Penibilul ăsta a fost ani de zile șeful de facto al SRI?

3 „Cu tot respectul pentru Firea, eu nu pot sa mă aliniez în a o susține pentru că, de obicei, orice cal devine gloabă”

4 „Tu muncești și-ți cumperi o Dacie pentru că atât poți, eu muncesc și-mi cumpăr un Ferrari pentru că atât pot”

5 Dedesubturile unui scandal politico-matrimonial de mahala