Primele imagini cu debarcarea ucrainenilor în Crimeea

Primele imagini cu debarcarea ucrainenilor în Crimeea

Direcția Principală de Informații (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării a publicat un alt material video din timpul celei mai recente misiuni pe care Forţele pentru Operaţii Speciale le-a efectuat pe teritoriul Crimeei ocupate temporar.

,,În cadrul operațiunii speciale a serviciilor de informații militare ale Ucrainei pe teritoriul Crimeei ocupate temporar, ofițerii de informații ai Unității Forțelor Speciale Artan a Serviciului de Informații al Apărării din Ucraina au debarcat pe coasta de vest a peninsulei, precum și pe ţărmurile Tendra și Kinburn", precizează GUR.

Direcția Principală de Informații (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării a confirmat pentru Ukrainska Pravda că este vorba despre operațiunea ale cărei detalii au fost comunicate ieri.

Se relatează că, la întoarce, după ce și-au încheiat misiunea de luptă în Crimeea, militarii ucraineni din cadrul unității speciale ''Artan'' s-au luptat și pe mare, deoarece rușii au încercat să urmărească forțele speciale pe nave de patrulare de mare viteză, cu sprijinul aviației.

La 4 octombrie, au apărut informații potrivit cărora, în cadrul unei ample operațiuni militare, despre care iniţial nu se cunoşteau prea multe detalii, forțele speciale ucrainene au debarcat pe teritoriul Peninsulei Crimeea ocupate și i-au atacat pe ruși, iar după ce și-au încheiat misiunea, s-au retras.

Forțele ucrainene au fost angajate într-o luptă cu invadatorii ruși. Potrivit lui Andrii Iusov, reprezentant al Serviciului ucrainean de Informații al Apărării (GUR), au existat numeroși morți și răniți în rândul personalului militar rus. Din păcate, au existat pierderi și în rândul militarilor ucraineni, dar acestea nu au fost la fel de mari ca în rândul rușilor.

Ulterior, comandantul unităţii speciale ''Artan'', Viktor Torkotiuk, a precizat că ,,aceasta nu este prima și nici ultima operațiune a Forțelor ucrainene pentru Operaţii Speciale în peninsulă Crimeea''.

,,Inamicul va resimți consecințele muncii noastre pentru o lungă perioadă de timp. Prin acțiunile noastre, le reamintim în mod constant invadatorilor ruși de inevitabilitatea eliberării tuturor teritoriilor ocupate'', a mai spus Viktor Torkotiuk.

SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat