Primele imagini cu scurgerile de gaz din conductele Nord Stream VIDEO

Primele imagini cu scurgerile de gaz din conductele Nord Stream VIDEO

Forțele aeriene daneze au făcut publice, marți, imagini surprinse dintr-un avion de vânătoare F-16 cu scurgerile de gaze din gazoductele Nord Stream. În aceeași ordine de idei, seismologii suedezi au raportat explozii în proximitatea conductelor, relatează The Guardian .

Seismologii suedezi au raportat explozii în proximitatea conductelor. Foto: Twitter

Nord Stream 1 are două scurgeri la nord-est de Bornholm, iar Nord Stream 2 are o scurgere la sud de Dueodde. Scurgerile au fost descoperite de unitatea de interceptare F-16 a apărării daneze”, se arată în comunicatul Ministerului danez al Apărării.

Cea mai mare (zonă) agită suprafața pe un kilometru diametru. Cel mai mic este un cerc cu un diametru de aproximativ 200 de metri”, a mai anunțat armata daneză.

Radiodifuzorul național suedez SVT a menționat că seismologii au raportat explozii în apropierea conductelor Nord Stream în ultimele 36 de ore.

Stațiile de măsurare din Suedia și Danemarca au înregistrat luni explozii subacvatice puternice în aceeași zonă cu scurgerile de gaz. Nu există nicio îndoială că acestea sunt explozii”, a declarat seismologul suedez Bjorn Lund.

Prima explozie a avut loc la ora 02:03 în noaptea de duminică spre luni, iar a doua la ora 19:04, luni seara.

Avertismentele privind scurgerile de gaz au venit de la administrația maritimă la ora 13:52, respectiv la 20:41, luni, după ce navele au detectat bule la suprafață.

Nord Stream AG, operatorul reţelei de gazoducte, a declarat, marţi dimineaţă că trei linii offshore ale sistemului de conducte au suferit avarii „fără precedent” într-o singură zi.

Totodată, operatorul rețelei de gazoducte a afirmat că este „imposibil de estimat” când ar putea fi repornită rețeaua Nord Stream 1.

Nicio opțiune nu poate fi exclusă în acest moment”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, atunci când a fost întrebat dacă sabotajul este motivul avarierii gazoductului.

Consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak a descris scurgerea de gaze din gazoductul Nord Stream 1 drept un „atac terorist” al Rusiei, care dorește să destabilizeze situația economică din Europa și să provoace panică.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...