Primul elicopter Black Hawk S-70M destinat României a ieșit la zbor VIDEO

Primul elicopter Black Hawk S-70M destinat României a ieșit la zbor VIDEO

Producătorul polonez de aeronave PZL Mielec, parte a concernului american Lockheed Martin, a prezentat publicului primul elicopter Black Hawk S-70M care va fi livrat Ministerului Afacerilor Interne român.

Elicoperele destinate MAI sunt de ultimă generație FOTO DSU

În cadrul expoziției internaționale MSPO 22 din Kielce, producătorul polonez de aeronave PZL Mielec, parte a concernului american Lockheed Martin, a prezentat publicului primul elicopter Black Hawk S-70M care va fi livrat Ministerului Afacerilor Interne din România.

Aparatul este roșu, o culoare mai neobișniută pentru Black Hawk, și va ajunge în exploatarea SMURD. În variante terestră și marimă, primele 6 elicoptere americane destinate SMURD vor fi dotate cu o trusă medicală furnizată de integratorul experimentat de vehicule de salvare Deltamed. Denumit de jurnaliștii polonezi drept „Șoimul roșu” , elicopterul urmează să fie livrat anul viitor, arată mspo.defence24.pl .

România cumpără cel mult 12 elicoptere Black Hawk S-70M

Reamintim că la finalul anului trecut, PZL Mielec a primit o comandă pentru șase elicoptere utilitare Black Hawk S-70M de nouă generație de la Ministerul Afacerilor Interne din România. Această primă comandă vine în urma semnării recente a unui acord-cadru pe patru ani prin care până la 12 elicoptere Black Hawk S-70M de fabricație poloneză vor fi furnizate României în următorii patru ani.

Primele șase aeronave, trei configurate pentru a sprijini operațiuni maritime și trei pentru a sprijini operațiuni terestre, vor fi livrate în cooperare cu Romaero și Deltamed în cursul anului 2023. România devine a 11-a țară și al 18-lea client pentru elicopterele Black Hawk construite de PZL Mielec, cel mai mare exportator polonez de echipamente de apărare și aerospațiale.

Cabina elicopterelor Black Hawk S-70 pentru misiuni terestre și maritime va include o unitate medicală echipată de Deltamed, cu sediul la Cluj-Napoca, un integrator experimentat de vehicule de urgență concepute pentru îngrijirea pacienților și operațiuni de salvare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”