Principalele cifre din discursul lui Trump; președintele s-a referit la propria persoană de 54 de ori

Principalele cifre din discursul lui Trump; președintele s-a referit la propria persoană de 54 de ori

În discursul rostit marți seara în fața Congresului, președintele american Donald Trump a făcut de 54 de ori referire la propria persoană, indică agenția germană DPA, care a realizat o prezentare a cifrelor și a numerelor cel mai frecvent utilizate de liderul SUA în fața membrilor Legislativului american.

Trump a făcut o referire la deja celebrul zid pe care l-a promis în campanie. Marți seara, a spus o singură dată că "în curând vom construi un zid minunat, minunat" la granița cu Mexicul.

Mass-media au avut parte de o mențiune, când președintele a spus că victimele infracțiunilor comise de imigranți au fost "ignorate de media și reduse la tăcere pentru a deservi interese speciale".

Trump a trimis două mesaje despre discurs, înainte de a vorbi în fața Congresului, folosind contul său preferat — cel personal, @realDonaldTrump.

Trei au fost referirile la Islam sau la musulmani, în timp ce comerțul a avut parte de cinci mențiuni, în cadrul cărora președintele a invocat susținerea pentru o politică protecționistă" instituită contra importurilor de fostul președinte american Abraham Lincoln.

Temele legate de migrație au apărut de 11 ori în discurs, inclusiv când Trump a făcut referire la înființarea în cadrul departamentului pentru Securitate Internă a unui birou de monitorizare a crimelor comise de imigranți (Victims of Immigration Crime Engagement — VOICE).

Cuvântul "mare", inclusiv cu sensul "minunat", a fost folosit de 23 de ori. Trump s-a referit, printre altele, la "minunații noștri mineri", "minunatul nostru program de infrastructură" și la sloganul său din campanie, "Să redăm măreția Americii".

Cele mai multe referiri din discursul lui Trump au fost cele la propria persoană, despre care a pomenit de 54 de ori, în variantele "eu", "al meu", "pentru mine" sau "cu mine".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…