Principalul contracandidat al lui Drulă la Congres pleacă din USR și se înscrie în REPER

Principalul contracandidat al lui Drulă la Congres pleacă din USR și se înscrie în REPER

Cătălin Teniță, fostul candidat al echipei „Curaj” pentru președinția USR, și-a anunțat demisia din partid. Parlamentarul a precizat că va trece la noua formațiune înființată de Dacian Cioloș, REPER.

Deputatul Cătălin Teniță în redacția Adevărul FOTO Arhivă

„Am decis să îmi dau demisia din USR şi să mă alătur, de la 1 septembrie, Partidului REPER”, a anunțat deputatul pe Facebook, explicând că, în opinia sa, reponsbilitatea pe care o are este să aducă „împreună oamenii care înţeleg că suntem la mijlocul drumului către o Românie mai bună şi că nu putem sta deoparte”, anunând astfel că va căuta să „coaguleze” alături de membrii REPER „O mişcare reformatoare pentru România”.

Deputatul a precizat că nu este vorba despre „abandon”, alăturându-se unor colegi „îndreptăţiţi să fie reprezentaţi şi ale căror energii trebuie utilizate în politică”.

„Rămân în continuare deschis proiectelor din USR şi vă stau oricând la dispoziţie pentru consultări şi întrebări în cadrul cabinetului parlamentar”, a mai transmis deputatul, mulțumind echipei „CURAJ”, despre care arată că reprezintă o opțiune „la fel de validă şi de curajoasă ca aceea de a construi alternative din exterior”.

Parlamentarul a mai menționat că are încredere în partide deschise, în care cei care au viziuni comune dialoghează şi lucrează împreună într-un mod deschis şi eficient.

„Este responsabilitatea opoziţiei să creeze o alternativă la propunerile Coaliţiei”

„Dacă mergem în aceeaşi direcţie, eu nu cred că în 2024 România poate avea o şansă nouă, o şansă puternică de schimbare”, a mai afirmat parlamentarul.

Într-o scrisoare adresată colegilor foşti şi actuali din USR şi PLUS, deputatul Cătălin Teniţă subliniază că este responsabilitatea opoziţiei să creeze o alternativă la propunerile Coaliţiei și să reprezinte o voce puternică, care să inspire şi să mobilizeze societatea, protejând-o „de pericolul populismului deşănţat, al apelului la gândirea tribală, la tentaţia autoritarismului şi a discursului politic violent”.

„Doresc să contribui alături de colegii mei la o construcţie politică mai bună. Sunt antreprenor, cred în concurenţă. Cred că doar prin oferirea de opţiuni reale în viaţa politică putem să mergem înainte”, a mai arătă Cătălin Teniţă, explicând că „electoratul trebuie să aibă mai mult de o variantă, dacă e ca vocea lui să fie ascultată” și că va construi pentru cei care au mers la vot cu speranță în 2019 și 2020 și ca aceștia să nu spună că nu au cu cine vota la următoarele alegeri.

Critici pentru USR

Deputatul a criticat partidul USR, acuzând pierderea încrederii electoratului, existența unor dispute sterile, comportamente arogante sau superficiale, dar și lipsa de mecanisme şi proceduri interne care să favorizeze echitatea şi transparenţa.

„Drumurile noastre vor merge mult timp împreună. Schimbarea României este responsabilitatea noastră în egală măsură”, le-a mai transmis Teniță foștilor colegi din USR.

Parlamentarul a precizat că va luccra un set de ghiduri pentru aleşii locali, un centru comunitar la Bucureşti pentru implicarea voluntarilor care vor să ajute în domeniul sănătăţii, al educaţiei, protecţiei mediului şi al interacţiunii cu administraţia. Deputatul a mai precizat că va lucra și la „o viziune de echipă în politică”, având o „cultură bazată pe colaborare, pe identificarea de probleme, pe argumentare şi cifre, pe respect acordat experţilor şi practicienilor dintr-un domeniu”, „pe entuziasm şi transparenţă, nu pe şefisme şi pe opacitate”.

Candidat la conducerea USR

Cătălin Teniţă a fost candidatul echipei „Curaj” pentru preşedinţia USR. Deputatul de București a reușit să câștige alegerile desfăşurate de echipa „Curaj” pentru stabilirea candidatului echipei privind alegerile interne ale formaţiunii pentru funcţia de preşedinte al USR.

Parlamentarul a obținut 519 voturi, adică 52.85% din voturi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...