Prințesa succesoare a regelui Thailandei a suferit un atac de cord în timp ce alerga împreună cu câinii ei

Prințesa succesoare a regelui Thailandei a suferit un atac de cord în timp ce alerga împreună cu câinii ei

Prințesa thailandeză Bajrakitiyabha Mahidol, în vârstă de 44 de ani, se pare că alerga împreună cu câinii ei când s-a prăbușit în Parcul Național Khao Yai din provincia Nakhon Ratchasima, în centrul Thailandei, noaptea trecută, relatează Daily Mail.

Prințesa thailandeză Bajrakitiyabha Mahidol a suferit un atac de cord. Foto EPA EFE

Prințesa, care a fost propusă ca succesoare a tatălui său, regele Maha Vajiralongkorn , ar fi fost transportată cu elicopterul de la spitalul Pack Chong Nana la spitalul King Chulalongkorn Memorial din Bangkok la primele ore ale dimineții.

Conform Daily Mail, aceasta ar fi menținută în viață de apărate, iar premierul Prayut Chan-o-cha s-a întors mai devreme dintr-o călătorie.

Specialistul regal thailandez Andrew MacGregor Marshall, autor și jurnalist, a afirmat că prognosticul este „foarte sumbru”. Acesta a declarat că incidentul are „repercusiuni uriașe” pentru monarhia thailandeză, întrucât prințesa era propusă ca succesoare a controversatului rege Vajiralongkorn.

Regele a stârnit controverse după ce a ieșit la iveală faptul că a petrecut o mare parte din pandemia de coronavirus în Germania cu un reputat anturaj de „soldați ai sexului”. Regele, în vârstă de 70 de ani, are șapte copii din trei căsătorii anterioare.

Prințesa Bajrakitiyabha este fiica regelui Vajiralongkorn din prima căsătorie. Monarhul și-a alungat primii patru moștenitori de sex masculin din țară după ce aceștia și-ar fi acuzat mama, Sujarinee Vivacharawongse, de adulter în anul 1996.

Prințesa Bajrakitiyabha a fost dusă inițial la spitalul Pak Chong Nana, unde s-a încercat resuscitarea timp de ore întregi, fără succes. Regele Vajiralongkorn s-a deplasat de urgență la spital cu un elicopter militar. Surse regale spun că prognosticul pentru prințesă este foarte sumbru și este foarte puțin probabil ca ea să se recupereze vreodată. Dar ea ar putea fi ținută în viață în mod artificial prin ECMO timp de săptămâni sau chiar luni, până când regimul își dă seama ce trebuie să facă. Aceste evenimente au repercusiuni uriașe pentru monarhia thailandeză, deoarece se presupunea că Bajrakitiyabha va fi următorul monarh sau va fi regentă pentru fratele ei vitreg, Dipangkorn, care suferă de autism”, a afirmat MacGregor.

Locuitorii din nordul Bangkokului au afirmat că au auzit elicopterele la primele ore ale dimineții. Se pare că ar fi fost un elicopter care o transporta pe prințesă care era însoțit de alte două.

Palatul thailandez nu a comentat incidentul, iar presa locală a cenzurat relatările despre acesta.

Vajiralongkorn a urcat pe tron în 2016, după moartea tatălui său, regele Bhumibol Adulyadej, care a domnit din 1946.

Noul rege a fost încoronat oficial abia în luna mai a anului 2019. În timpul ceremoniei, el a fost purtat de soldaţi într-o lectică poleită pe străzile din Bangkok într-o procesiune spectaculoasă de șase ore și jumătate prin cartierul istoric al Bangkokului.

În 2020 se spune că Vajiralongkorn și-a petrecut o mare parte din timp cu un anturaj de „soldați ai sexului" la Grand Hotel Sonnenbichl din stațiunea bavareză Garmisch-Partenkirchen.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”