Prințul Charles a aprins o lumânare și s-a recules în Catedrala Patriarhală (FOTO)

Prințul Charles a aprins o lumânare și s-a recules în Catedrala Patriarhală (FOTO)

Prințul Charles a primit din partea Patriarhului Daniel o icoană din mozaic cu sticlă de Murano înfățișându-l pe Sfântul Andrei și a asistat, în Catedrala Patriarhală, la un scurt moment de muzică religioasă interpretată de un cor bizantin.

Prințul de Wales a fost întâmpinat de Înaltpreasfințitul Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, și de părintele Michael Tița, șeful de protocol al Administrației Patriarhale.

În holul Palatului Patriarhiei, Prințul Charles a fost primit de Patriarhul Daniel, care i-a prezentat picturile murale din încăpere, precum și semnificația acestora.

Patriarhul i-a povestit oaspetelui său că în clădire s-a realizat Unirea Principatelor, Moldova și Țara Românească, în 1859, i-a arătat sala de conferințe, remarcând faptul că a fost consolidată și restaurată recent, cu fonduri europene.

"A fost o muncă foarte grea, dar clădirea e mult mai rezistentă acum decât era la început", a adăugat patriarhul.

Prințul Charles l-a întrebat dacă sala este folosită frecvent, iar patriarhul Daniel a explicat că se folosește pentru evenimente speciale și conferințe.

Ulterior, cele două delegații au avut convorbiri aproximativ o jumătate de oră, după care cei doi oficiali au făcut schimb de cadouri. Prințul i-a oferit patriarhului un serviciu de farfurii. "Le voi folosi data viitoare, când veți sta mai mult", i-a spus patriarhul Daniel.

Șeful Bisericii Ortodoxe Române a primit și o fotografie înrămată cu Prințul Charles.

Un alt moment important l-a reprezentat vizita Catedralei Patriarhale, unde prințul a aprins o lumânare și s-a recules.

În biserică, el nu a mai fost însoțit de către Patriarhul Daniel, ci doar de către Înaltpreasfințitul Nifon, care i-a fost și ghid în interiorul bisericii oferindu-i o serie de detalii despre acest așezământ. Pe tot parcusul vizitei Prințului Charles în Catedrala Patriarhală, un cor bizantin a interpretat muzică religioasă.

Prințul de Wales a fost însoțit de ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell. La discuții a fost prezent și ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

3 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis

4 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

5 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…