Prinţul Charles, în martie în prima vizită oficială a unui membru al familiei regale britanice în Cuba

Prinţul Charles, în martie în prima vizită oficială a unui membru al familiei regale britanice în Cuba

Prinţul Charles va face în martie o vizită oficială în Cuba, prima a unui membru al familiei regale britanice în această ţară, şi care ilustrează 'relaţiile bilaterale în creştere' în cele două state, a anunţat biroul său de presă, transmite AFP.

Moştenitorul coroanei britanice şi soţia sa, Camilla, se vor afla în Cuba între 24 şi 27 martie, în cursul turneului pe care îl vor întreprinde în zona Caraibelor.

Cei doi nu au prevăzută o întâlnire cu fostul preşedinte şi actual prim-secretar al Partidului comunist cubanez, Raul Castro, fratele lui Fidel Castro, liderul emblematic al Cubei, ajuns la putere după o revoluţie în 1959 şi decedat în 2016.

Charles şi Camilla vor fi însă invitaţii de onoare ai unui dineu ce va fi oferit de preşedintele Miguel Diaz-Canel, care i-a succedat lui Raul Castro în aprilie 2018.

Conform programului încă nefinalizat al vizitei, perechea princiară s-ar putea întâlni şi cu muzicienii ansamblului Buena Vista Social Club, într-un studio muzical din Havana.

Escala în Cuba, programată 'la solicitarea guvernului britanic', are ca obiectiv 'punerea în valoare a relaţiilor bilaterale în creştere' între cele două ţări, precum şi a 'legăturilor lor culturale', a menţionat Clarence House, reşedinţa oficială a prinţului Charles.

Această vizită 'face parte din apropierea noastră de lungă durată de Cuba', a subliniat un purtător de cuvânt al Foreign Office, care a vorbit despre 'un dialog deschis şi sincer despre problemele care ne divizează, precum drepturile omului', dar şi despre un angajament comun 'în favoarea progresului în domeniile de interes'.

Ministerul de Externe cubanez a salutat anunţul acestei vizite oficiale şi le-a urat 'bun-venit' viitorilor oaspeţi.

Turneul în regiune al cuplului princiar britanic va începe pe 17 martie şi se va încheia pe 29 martie, data prevăzută pentru ieşirea oficială a Marii Britanii din Uniunea Europeană. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”