Prinţul danez Joachim a fost operat în Franţa pentru un cheag de sânge la creier

Prinţul danez Joachim a fost operat în Franţa pentru un cheag de sânge la creier

Prinţul danez Joachim, fiul cel mic al reginei Margrethe II, a fost operat cu succes în Franţa pentru un cheag de sânge la creier, a anunţat sâmbătă Palatul regal într-un comunicat, preluat de AFP şi dpa.

Intervenţia a avut loc la Spitalul Universităţii din Toulouse. Prinţul a fost internat vineri seara târziu, iar starea sa este stabilă, conform comunicatului.

Prinţul în vârstă de 51 de ani s-a mutat anul trecut în Franţa alături de soţia sa de origine franceză, prinţesa Marie, şi cei doi copii ai lor, după ce a fost invitat să participe la cel mai înalt curs de instruire pentru conducere militară din Franţa la colegiul de apărare École Militaire din Paris, pe care l-a absolvit luna trecută.

La începutul lunii iunie, el a fost numit ataşat militar la ambasada daneză din Paris unde urmează să-şi înceapă mandatul de trei ani în septembrie.

Joachim este al şaselea pe linia de succesiune la tronul Danemarcei, în urma fratelui său mai mare, prinţul moştenitor Frederik şi cei patru copii ai acestuia.

Conform comunicatului, regina Margrethe II, în vârstă de 80 de ani, speră că intimitatea lui Joachim va fi respectată în timp ce se află în spital.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”