Prinţul danez Joachim a fost operat în Franţa pentru un cheag de sânge la creier

Prinţul danez Joachim a fost operat în Franţa pentru un cheag de sânge la creier

Prinţul danez Joachim, fiul cel mic al reginei Margrethe II, a fost operat cu succes în Franţa pentru un cheag de sânge la creier, a anunţat sâmbătă Palatul regal într-un comunicat, preluat de AFP şi dpa.

Intervenţia a avut loc la Spitalul Universităţii din Toulouse. Prinţul a fost internat vineri seara târziu, iar starea sa este stabilă, conform comunicatului.

Prinţul în vârstă de 51 de ani s-a mutat anul trecut în Franţa alături de soţia sa de origine franceză, prinţesa Marie, şi cei doi copii ai lor, după ce a fost invitat să participe la cel mai înalt curs de instruire pentru conducere militară din Franţa la colegiul de apărare École Militaire din Paris, pe care l-a absolvit luna trecută.

La începutul lunii iunie, el a fost numit ataşat militar la ambasada daneză din Paris unde urmează să-şi înceapă mandatul de trei ani în septembrie.

Joachim este al şaselea pe linia de succesiune la tronul Danemarcei, în urma fratelui său mai mare, prinţul moştenitor Frederik şi cei patru copii ai acestuia.

Conform comunicatului, regina Margrethe II, în vârstă de 80 de ani, speră că intimitatea lui Joachim va fi respectată în timp ce se află în spital.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

2 Greu de digerat / S-a aflat cum l-au prins polițiștii pe jurnalistul Pro TV Marius Buga

3 Jurnalistul Pro TV Marius Buga a fost arestat pentru 30 de zile / Detalii greu de digerat din dosarul de act sexual

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ce coace Ungaria? / Președintele Iohannis, atacat într-un ziar de casă al lui Viktor Orban