Prinţul de Liechtenstein, acuzat că a ucis ursul Arthur, în România, s-a căsătorit cu o columbiană

Prinţul de Liechtenstein, acuzat că a ucis ursul Arthur, în România, s-a căsătorit cu o columbiană

Controversatul prinţ, despre care s-a spus că l-a doborât pe "regele urşilor" din Carpaţi la o partidă de vânătoare, s-a căsătorit în 2022. Prinţul de Liechtenstein, are o soție columbiană.

Prințul de Liechtenstein s-a căsătorit cu Maria Echavarria, fiica unui magnat columbian.

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, acuzat că ar fi venit în România pentru a vâna cel mai mare urs, Arthur , este membru al monarhiei din Liechtenstein și deține un castel în Austria, Riegersburg, amplasat în landul austriac Stiria, domeniu care datează din jurul anului 1.100.

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, nu şi-a făcut o reclamă prea bună cu partida de vânătoare din România de acum doi ani, fiind blamat că "a împuşcat unul dintre cei mai mari urşi din Europa", un urs brun care avea 17 ani, după cum nota BBC, după ce ştirea a făcut mare vâlvă în presa din România în 2001.

De profesie medic, cu afaceri extinse în toată lumea şi pasionat de căţărări şi vânătoare, Emanuel de Liechtenstein este un adevărat colecţionar de trofee.

După valul de ştiri negative la adresa lui, familia princiară a ieşit cu un comunicat de presă în care arăta că a avut un permis de vânătoare de cinci zile în România şi sublinia că natura “a reprezentat una dintre preocupările fundamentale şi este un element central în ceea ce priveşte sustenabilitatea ecologică şi socială”.

Chiar dacă a fost anchetat, Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein nu a fost învinuit până acum, pentru că el obţinuse o derogare din partea Ministerului Mediului, contra unei plăţi de 7.000 de euro, şi s-a dovedit că animalul vânat de el nu era cel mai mare urs din România. Astfel că el şi-a continuat viaţa fără probleme, la câteva luni după scandal ajungând şi la altar.

Cu cine s-a căsătorit Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein?

Columbianca Maria Claudia Echavarria Suarez i-a devenit soţie în martie 2022 în Cartagena de Indias, în biserica San Pedro Claver, fondată de conchistadorul spaniol Pedro de Heredia. Pe lângă faptul că este un loc idilic pentru orice cuplu, cu piețele, străzile pietruite și clădirile coloniale colorate, Cartagena de Indias este, de asemenea, şi "regatul" privat al familiei Echavarría. Familia noii Prințese de Liechtenstein deține una dintre cele mai frumoase case din oraș, la câțiva metri de locuința lui Gabriel García Márquez. Autorul cărții "Dragoste pe vremea holerei" obișnuia să îi viziteze pe soții Echavarrías la proprietatea lor, un conac de vis, cu terase şi o curte interioară luxuriantă.

Căci Maria Claudia Echavarria este fiica regretatului magnat Felipe Francisco Echavarría Rocha și a filantroapei Evelia de Echavarría, cunoscută sub numele de Chiqui, o figură proeminentă în viața socială și artistică din Cartagena. Consultant pentru branduri de modă din America Latină la Londra, noua Prințesă de Liechtenstein provine dintr-un clan spaniol care a sosit în Columbia în secolul al XVII-lea. Acolo au făcut avere, mai întâi în agricultură, apoi în minerit și în cele din urmă în construcții. Totodată, familia Echavarria avea legături cu Familia Regală britanică prin una dintre mătuşile Mariei, María Eugenia Garcés de Campagna, care a fost înrudită în tinerețe cu Regele Charles al III-lea.

Ce legături dinastice are Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein?

Părinţii Prinţului sunt Prinţesa Margaretha de Luxemburg şi Prinţul Nikolaus de Liechtenstein.

Părinţii Prinţului sunt Prinţesa Margaretha de Luxemburg şi Prinţul Nikolaus de Liechtenstein.

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein (33), mezinul lui Nikolaus de Liechtenstein şi al Margarethei de Luxemburg, este al 16-lea în linia de succesiune la tron, el având două surori, pe Maria-Anunciata şi pe Marie-Astrid, fratele său, Leopold, murind la naştere. Totodată, el este rudă cu Familia Regală belgiană. Bunica sa maternă a fost Josephine Charlotte a Belgiei, sora Regelui Baudouin și a Regelui Albert și Mare Ducesă consoartă de Luxemburg.

FOTO: Profimedia

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?