Prințul Harry trebuie să rămână fără titlul de Duce de Sussex, cer parlamentarii britanici

Prințul Harry trebuie să rămână fără titlul de Duce de Sussex, cer parlamentarii britanici

Parlamentarii britanici sunt de părere că ar trebui să-i retragă titlul de Duce de Sussex prințului Harry pentru că a „aruncat cu gunoi” în familia regală, notează The Sun.

Conservatorul Bob Seely va prezenta o propunere de lege care ar putea duce la retrogradarea ducatului lui Harry în același mod în care regii germani au fost deposedați de titlurile lor în timpul Primului Război Mondial.

Noile puteri le-ar permite membrilor Consiliului Privat să le retragă în mod oficial numele distinse atât lui Harry, cât și lui Meghan.

Între timp, un sondaj realizat online de publicația The Sun a arătat că un procent covârșitor de 89% din cei 31.300 de cititori care au votat consideră că titlurile regale ale celor doi trebuie retrase.

Întrebări separate din sondaj au mai arătat că 78% din respondenți spun că soții Sussex nu ar trebui să participe la Încoronare și 70% consideră că cartea lui Harry - publicată marți - este „rușinoasă”.

Între timp, 82% cred că Harry și Prințul William nu se vor mai putea împăca și 83% cred că familia regală nu ar trebui să răspundă la atacurile lui Harry.

„Se pare că urăsc instituția monarhiei, dar par perfect fericiți să-ți folosească titlurile regale. Harry nu are demnitate”, a declarat Bob Seely pentru The Sun.

Anterior, el a declarat pentru BBC: „Dacă urăște atât de mult instituția, de ce nu... dă un exemplu și devine domnul Windsor. Să faci comerț cu titluri și, în același timp, să distrugi Familia Regală, este trist”.

„Ducele de Sussex a refuzat să urmeze sfatul bunicului său, prințul Philip, de a «privi în altă parte, de a spune mai puțin, de a face mai mult și de a se concentra asupra muncii». Modul în care s-a comportat în spațiul public este jenant pentru locuitorii din Sussex și profund dureros pentru familia sa. Mai ales, că se întâmplă la scurt timp de la moartea Reginei. Dacă a renunțat la slujbă, ar trebui să renunțe și la titluri și la avantajele care vin odată cu ele”, a declarat Parlamentarul conservator Tim Loughton, care se ocupă de regiunea Sussex.

Harry s-a confruntat marți și cu furia fostului valet al mamei sale Diana, Paul Burrell, care a spus că nu recunoaște „tânărul pe care îl văd astăzi”.

În controversata sa carte de memorii „Spare”, ducele de Sussex a spus că fostul majordom al prințesei Dianai a făcut o avere atunci când a publicat cartea sa din 2001, „A Royal Duty”, în care vorbea de viața și moartea mamei sale.

Cu toate acestea, în cadrul emisiunii australiene Sunrise, Burrell a spus: „Ceea ce văd acum este un prinț furios, privilegiat, care dă vina în mod constant pe alte persoane și nu își asumă responsabilitatea”

Guvernul a încercat să nu se amestece în disputa legată de memoriile lui Harry, iar No10 a refuzat să susțină legislația lui Seely.

Ministrul științei, George Freeman, a postat la începutul acestei săptămâni un mesaj criptat pe Instagram, spunând „De rezervă? Scutește-ne. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru rege și pentru toți membrii familiei regale pentru tot ceea ce fac și care încă mai sunt în instituție”.

Harry a ripostat deja la apelurile pentru retragerea titlului său de duce.

„Ce diferență ar face asta?”, a declarat el pentru rețeaua americană CBS.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?