Priviți, aceasta este o navă rusească „accidentată” în Marea Neagră și tractată pe furiș pe râul Volga!

Priviți, aceasta este o navă rusească „accidentată” în Marea Neagră și tractată pe furiș pe râul Volga!

Mai multe imagini cu o navă rusă avariată au apărut pe internet. Analiştii militari ucraineni au analizat imaginile apărute pe un forum din Rusia şi au ajuns la concluzia că este vorba despre o navă rusă purtătoare de rachete Kalibr Proiect 21631, clasa Buyan-M, aflată în dotarea Flotei Ruse din Marea Caspică, dar adusă în Marea Neagră pentru a participa la agresiunea militară împotriva Ucrainei, scrie defenseromania.ro .

Potrivit analiştilor militari ucraineni ai Defense Express şi Militarnyi, o navă rusă purtătoare de rachete Proiect 21631, clasa Buyan-M, care prezintă avarii serioase a fost observată în timp ce era remorcată pe fluviul Volga. Imaginile au fost surprinse de un martor şi publicate pe un forum din Rusia. Ulterior, imaginile au fost preluat de mass-media ucraineană.

Potrivit ziarului Odessa Courier, pe 14 iunie, pe fluviul Volga, destul de aproape de orașul Zelenodolsk, a fost observată o corvetă Proiect 21631, clasa Buyan-M, care prezenta multiple avarii. Nava se deplasa cu ajutorul a două remorchere, ceea ce indică că era serios avariată. Apoi, pe 15 iunie, aceeași navă a fost fotografiată tot pe Volga - chiar in apropierea orașului Nijni Novgorod.

După cum se poate observa în imaginile ataşate, partea din spate a navei este serios avariată. Analiştii ucraineni au remarcat că principalul sistem radar instalat pe această navă a fost îndepărtată pentru a facilita transportul pe râu.

Numele navei și numărul de bordaj au fost acoperite cu vopsea, ceea ce denotă că ruşii vor să ascundă orice indiciu care ar indica cărei flote de nave a marinei ruse aparţine această corvetă.

Analiştii militari ucraineni ai Militarnyi susţin că cel mai probabil este vorba despre nava purtătoare de rachete Velikii Ustiug cu numărul de bordaj 651, dar cei ai publicaţiei Defense Express susţin că ar fi vorba despre nava Orekhovo-Zuyevo - umărul de bordaj 626 - tot din clasa Buyan-M.

Dacă chiar este Velikii Ustiug, nava face parte din Flota Caspică a Marinei ruse. Înainte ca Rusia să înceapă agresiune militară împotriva Ucrainei, nava a fost mutată în Marea Neagră și a participat ulterior la aşa-zisa ''operaţiune militară specială''. Mass-media ucraineană precizează că nu se cunosc alte informaţii care ar putea să indice când și cum a fost avariată nava Velikii Ustiug.

Dar, dacă este nava Orekhovo-Zuyevo - umărul de bordaj 626 - aceasta aparţine Flotei ruse de la Marea Neagră şi a devenit operațională în decembrie 2018.

Navele din clasa Buyan-M sunt nave mici, cu un deplasament de 850 de tone. Inițial, acestea au fost proiectate pentru apărarea zonei economice maritime a Federației Ruse. Ulterior însă, funcționalitatea lor a fost revizuită. În luna octombrie 2015, trei nave Proiect 21631, respectiv Uglici, Grad Svyjazhsk și Veliky Ustiug, au executat atacuri cu rachete de croazieră Kalibr asupra unor obiective ale teroriștilor de pe teritoriul sirian.

Lansările de rachete au fost efectuate din apele Mării Caspice. În anul 2016, alte nave din această serie, Zeleny Dol și Serpukhov, au atacat extremiștii din Siria, efectuând lansări de rachete Kalibr din estul Mării Mediterane.

În prezent, navele din clasa Buyan-M se află în dotarea Flotilei din Marea Caspică, Marea Caspică și Marea Neagră. În Marea Caspică și în Marea Neagră se află câte trei nave din clasa Buyan-M .


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...