Priviți, acestea sunt avioane ale oligarhilor ruși care au rămas blocate în Dubai...

Priviți, acestea sunt avioane ale oligarhilor ruși care au rămas blocate în Dubai...

Avioanele private aparținând oligarhilor ruși care au zburat în Dubai pentru a căuta refugiu de sancțiuni, în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, sunt efectiv blocate acolo, a informat The Wall Street Journal.

S-a produs o aglomerare de peste 100 de avioane care stau inactive pe aeroporturile din Dubai de la începutul războiului, deoarece proprietarii lor nu pot zbura în altă parte, arată WSJ, citând date de la firma de cercetare aerospațială WINGX.

Potrivit site-ului WINGX, „conexiunea Rusia-Emiratele Arabe Unite este de trei ori mai aglomerată decât înainte de pandemie”.

Imaginile din satelit realizate de compania de imagistică a Pământului Planet Labs arată, de asemenea, o acumulare de avioane private de la mijlocul lunii februarie până la începutul lunii aprilie.

„Oligarhii ruși au putut zbura în Emirate, pentru că acolo li se permitea, dar odată ajunși în Dubai, au rămas la sol, pentru că nu pot întreține avioanele”, a declarat Steve Varsano, CEO al unei firme de brokeraj de vânzări pentru avioane private.

Departamentul de Comerț al SUA a impus sancțiuni care împiedică alimentarea, întreținerea sau repararea aeronavelor cu legătură cu Rusia.

Principalele companii de aviație, inclusiv Boeing și Airbus, au încetat, de asemenea, să furnizeze piese de schimb companiilor aeriene ruse ca urmare a războiului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale