Priviți, așa arată eșecul!/Rusia apelează la camioane de recrutare și salarii de 3.000 de dolari pe lună pentru a atrage soldați voluntari

Priviți, așa arată eșecul!/Rusia apelează la camioane de recrutare și salarii de 3.000 de dolari pe lună pentru a atrage soldați voluntari

Armata rusă, care caută soldați contractuali pentru ceea ce numește „operațiunea militară specială” din Ucraina, folosește camioane mobile de recrutare pentru a atrage voluntari, oferind aproape 3.000 de dolari pe lună ca stimulent, relatează Reuters .

O unitate specială a staționat sâmbătă un astfel de camion într-un parc central din orașul Rostov din sudul Rusiei și a îndepărtat părțile laterale pentru a dezvălui un birou mobil.

Soldați îmbrăcați în camuflaj și cu măști negre și-au arătat armele trecătorilor interesați și au împărțit broșuri colorate intitulate „Serviciul militar pe bază de contract – alegerea unui om adevărat”.

Nici Rusia, nici Ucraina nu dezvăluie pierderile militare, pe care agențiile de informații occidentale le estimează la zeci de mii de persoane de ambele părți.

Moscova nu a mai actualizat bilanțul oficial al morților de la 25 martie, când a declarat că 1.351 de soldați ruși au fost uciși și 3.825 răniți. Kremlinul a declarat săptămâna trecută că nu s-a discutat despre o mobilizare la nivel național pentru a-și întări forțele.

Dar campania de recrutare arată că Moscova are nevoie de mai mulți bărbați. Ofițerul responsabil de camionul din Rostov a declarat că vor fi eligibili rușii și străinii cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, cu cel puțin studii medii.

„Cetățenii cu spirit patriotic aleg să semneze contracte de trei sau șase luni pentru a lua parte la operațiunea militară specială”, a declarat maiorul Serghei Ardașev, promițând pregătire pentru toată lumea.

Salariul minim lunar oferit este de 160.000 de ruble (2.700 de dolari), adică de aproape trei ori mai mare decât media națională.

Unul dintre potențialii recruți a fost muzicianul Viktor Yakunin, care a declarat că a fost întotdeauna atras de ideea serviciului militar și că acum aduna documentele necesare.

„Mi-ar plăcea să servesc în trupele aeropurtate”, a spus el. „Părinții mei m-au educat încă din copilărie să îmi iubesc patria, să protejez lumea rusă. Cred că puterea este cu noi”.

În interiorul camionului, Yakunin s-a așezat cu Ardashev, care i-a spus că următorul pas va fi un examen mental. Dacă îl va trece, va urma un test fizic de viteză, forță și rezistență.

Dacă totul mergea bine, Iakunin urma să „ajungă la o unitate militară, să se înroleze într-o anumită divizie, (și) din acel moment începi serviciul militar”.

Afară, tinerii, unii cu familii, priveau o expoziție temporară care prezenta fotografii ale eroilor oficiali ai conflictului, alături de un panou mare pe care scria „Tradiția victoriei”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...