Priviți ce-a postat Ambasada SUA! Vor staționa în România 9 luni!/Foto/VIDEO

Priviți ce-a postat Ambasada SUA! Vor staționa în România 9 luni!/Foto/VIDEO

Armata americana a trimis in Romania un convoi de tancuri, care a ajuns saptamana aceasta la baza aeriana Mihail Kogalniceanu din Constanta.Este vorba despre tancuri din cadrul Regimenului 16 Infanterie din Fort Riley, Kansas, iar pentru transportarea acestora au intervenit inclusiv contractori romani si politia militara, pe langa fortele armate americane, se arata intr-o postare distribuita de Ambasada SUA in Romania.

Blindatele americane au fost aduse pe calea ferata la Capul Midia, iar de acolo au fost incarcate in tiruri si duse la baza aeriana Mihail Kogalniceanu. Trupele au venit din Polonia.

 Prezenta acestora se incadreaza in misiunea Atlantic Resolve si a fost salutata de Ambasada SUA la Bucuresti, care le-a urat militarilor "Bun venit in Romania!".

 Ministerul Apararii informeaza ca este vorba despre 500 de militari americani din Batalionul 1 al Regimentului 16 Infanterie din cadrul Brigazii 1 - parte a Diviziei 1 Infanterie, care au in dotare tancuri M1 Abrams si masini de lupta ale infanteriei M2 Bradley. Acestia vor participa la exercitii multinationale alaturi de militarii romani.

De asemenea, la Mihail Kogalniceanu vor sosi si circa 100 de militari si elicoptere de tip CH-47 Chinook, AH-64 Appache, UH-60 & HH-60 Black Hawk, din cadrul Brigazii 1 Aviatie de Lupta ce face parte, tot din cadrul Diviziei 1 Infanterie. Acestia vor efectua exercitii impreuna cu militari din Fortele Aeriene Romane, antrenamente bilaterale, de tip joint si multinationale.

Unitatile americane vor stationa in Romania pentru o perioada de noua luni, dupa care vor fi inlocuite de alte unitati de lupta, asigurandu-se astfel o prezenta consistenta, bazata pe rotatie continua, in Europa, arata MApN.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

2 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

3 De citit! / Șeful „Grupului Mozart”: „Puțini din armata SUA au experimentat intensitatea cu care luptă ucrainenii”

4 Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei

5 De citit! Foarte interesante amănunte de la vârful Rusiei!