Priviți, încă o veste proastă pentru ruși! Ucrainenii au început folosirea lansatoarelor de grenade americane Mark 19 pe vehicule de tip pickup

Priviți, încă o veste proastă pentru ruși! Ucrainenii au început folosirea lansatoarelor de grenade americane Mark 19 pe vehicule de tip pickup

Forțele Armate Ucrainene au început să folosească lansatoare automate de grenade Mark 19 de calibrul 40 mm. Aceste lansatoarele de grenade au fost livrate Ucrainei ca parte a asistenței de securitate oferite de Statelor Unite.

Comandamentul Operațional „Vest” al Forțelor Armate ale Ucrainei a publicat mai multe imagini cu vehicule de tip pickup care au instalate în partea din spate – în benă – un lansator automat de grenade Mk 19.

A devenit cunoscut la începutul acestui an că Forţele Armate Ucrainene au primit acest tip de armă.Se știe că pe 3 februarie, Ucraina a primit 85 de tone de muniţie de 40 mm pentru lansatoare automate de grenade.

Analiştii militari ai publicaţiei Defense Express precizează că este posibil ca lansatoarele de grenade Mk 19 să fi fost furnizate forțelor armate înainte de 24 februarie,deoarece muniţia de 40 mm au făcut în mod repetat parte din transporturile de arme pe care Statele Unite le-au trimis în Ucraina, inclusiv în toamna lui 2021.

Lansatorul de grenade Mk 19 (de la Mark 19) este un lansator de grenade automat, de fabricaţie americană. Mark 19 se afla în dotarea armatei SUA de la sfârșitul anilor 1960, în diferite versiuni.

Versiunea lansatorului de grenade Mk 19 oferit Ucrainei a fost produsă în perioada 1981-2000 în Statele Unite.

Modelul MK 19 MOD 3 este o armă automată care folosește grenade de 40 milimetri. Se poate trage cu o varietate de grenade de 40 mm.Grenada M430 HEDP de 40 mm poate străpunge armura cu grosimea de până la 5 cm și produce fragmente pentru a ucide personalul în limita a 5 metri și rănire persoanelor aflate la mai puțin de 15 metri de punctul de impact, scrie defenseromania.ro .

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

2 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

3 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

4 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

5 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”